De interne Papendal competitie is voorbij en dat houdt in dat de spelers van de Nederlandse selectie naast het schieten afgelopen maandag, ook hebben gestemd op hun favoriete inzendingen. Iedere topsporter van de interne Papendal competitie kreeg 3 kaarten (één 3 ster, 2 ster en 1 ster kaart). Zij hebben deze toegekend aan een activiteit van een vereniging die zij “Goed Raak!” vinden omtrent hun jeugdbeleid.

De activiteiten die op de 1e, 2e en 3e plek zijn geëindigd met de hoeveelheid sterren, krijgen 250,- 150,- en 100,- euro die ze in kunnen zetten voor bestaande of extra activiteiten voor hun jeugdleden. We willen alle verenigingen bedanken voor hun inzendingen, ook als zij niet in de prijzen zijn gevallen. Het is goed om te zien dat er mooie initiatieven zijn die de moeite waard zijn om te delen met andere trainers en verenigingen.

De top 3 zijn geworden:

#VerenigingPlaatsAantal sterren
1eThe Archery Club (1392) Roermond10
2eDe vriendenkring (1897)Schaijk9
3eHandboogschutterij Ons GenoegenNistelrode8


Iedere deelnemer aan deze challenge heeft aangegeven andere verenigingen te willen helpen. Volgende week zal er een document worden opgesteld waarin alle good practices van de deelnemende verenigingen beschikbaar worden gemaakt. Daarmee kan iedere vereniging van elkaar leren om de handboogsport leuker en groter te maken. Hieronder alvast een voorbeeld van de nummer 1. 

The Archery club 1392

Good practice
“Zorgen dat handboogschieten bereikbaar wordt voor de jeugd die, door omstandigheden, weinig of geen toegang hebben tot een sportvereniging. Hiervoor werken wij samen met de Gemeente Roermond, de Provincie Limburg en verschillende basisscholen in achterstandswijken in Roermond. Ons programma bestaat uit een combinatie van leren bewegen, meer bewegen en handboogschieten en heeft als doel schieten met de verenigingsboog (basisschot) over een afstand van 15 meter. Dit gebeurt op een locatie in de wijk waar de school is zodat de kinderen, na school, maar een korte afstand hoeven te gaan.”

Het effect?
Momenteel 23 jonge schutters (groep 6 t/m 8) die regelmatig (1x per week) komen trainen.In december wordt het project uitgebreid met een extra school.  In totaal doen er dan 3 basisscholen mee.”


Tip voor een andere vereniging?
Dat het belangrijk is om naar buiten te treden als vereniging. Er zijn een heleboel kinderen die wel willen sporten maar niet kunnen of mogen. Samenwerken met de Gemeente en de gemeenschap is een voorwaarde in het bestaansrecht van een (handboog)vereniging.”

Hou de site en social media in de gaten om up to date te blijven over de andere good practices.