De werkdag voor Koningsdag is traditiegetrouw de dag van de lintjesregen. Dit jaar ontvingen 2828 mensen een koninklijke onderscheiding vanwege hun inzet voor de maatschappij. Een van hen is Sjaak Eijsbouts.

De energie die hij belangeloos in mensen en verenigingen steekt wordt nu beloond en wel met een onderscheiding als Lid in De Orde van Oranje Nassau. Sjaak Eijsbouts is vanaf 1955 tot op de dag van vandaag actief voor de handboogsport en handboogvereniging Rozenjacht. Een deel van de handboogarchieven ligt nog altijd bij Sjaak: schietmateriaal, boeken van toen. Bekers, schilden, eremedailles, naslagwerken en nog veel meer. Een rijkheid aan handbooghistorie.

Daarnaast was hij onder andere één van de oprichters van Dorpsraad Vlierden, is hij een grote kartrekker bij volleybalclub RSVV en ondersteunt hij als executeur testamentair families bij het overlijden van een familielid. De laatste jaren is hij dagelijks in de weer als mantelzorger voor zijn vrouw.

Meer weten over Sjaak? Voor het Handboogsport Magazine 2020 is bondsdirecteur Arnoud Strijbis met Sjaak en Willem Trienekes in gesprek gegaan over de geschiedenis van de handboogsport.