Dinsdag 18 mei start de tweede wedstrijd van de 2021 Hyundai Archery World Cup. Deze wedstrijd zou oorspronkelijk plaatsvinden in Shanghai, maar moest worden verplaatst naar het World Archery Excellence Center in het Zwitserse Lausanne vanwege de aanhoudende coronapandemie.

Bij de tweede World Cup van 2021 is er met 234 sporters uit 35 landen een goed deelnemersveld. Een van de belangrijkste uitdagingen deze week is het weer. De weersverwachtingen zijn slecht, want er is veel regen voorspeld en het wordt – voor deze tijd van het jaar – uitzonderlijk koud in Zwitserland. De vraag wordt wie de elementen het beste kan weerstaan.

Namens Nederland komen in actie:
Heren Recurve: Sjef van den Berg, Steve Wijler, Rick van der Ven en Gijs Broeksma
Dames Recurve: Gaby Schloesser
Heren Compound: Mike Schloesser, Sil Pater en Max Verwoerdt
Dames Compound: Jody Vermeulen
Alle sporters schieten individueel. De heren Recurve en heren Compound komen ook uit op het teamonderdeel. Daarnaast zal TeamNL ook bij bij de mixed team wedstrijden uitkomen bij zowel compound als recurve. Zij worden begeleid door de coaches Ron van der Hoff, Jacqueline van Rozendaal en Marcel van Apeldoorn.

Voor de winnaars van deze World Cup wedstrijd zijn er tickets te verdienen voor deelname voor de Hyundai Archery World Cup finale in Yankton (USA) op 29 en 30 september a.s

Wedstrijdschema
Dinsdag 18 mei: kwalificatie en 1/48 ronde recurve mannen en vrouwen
Woensdag 19 mei: knock-out fase individueel
Donderdag 20 mei: knock-out fase individueel, 1/12 ronde team recurve mannen, mixed teams
Vrijdag 21 mei: knock-out fase teams
Zaterdag 22 mei: Compound finales
Zondag 23 mei: Recurve finales

Waar kun je de wedstrijden volgen?
Live scores zullen beschikbaar zijn op de website van World Archery en te volgen op Ianseo. De finales zullen live te bekijken zijn via het World Archery YouTube kanaal. Bereikbaar via de onderstaande links. 

Compound team finals – 22 Mei, om 10:00
Compound final fours – 22 Mei, om 14:00

Recurve team finals – 23 Mei, om 10:00
Recurve final fours – 23 Mei, om 14:00 

De Hyundai Archery World Cup 2021 in Lausanne zal uitdagend zijn, het is de laatste test op weg naar de Europese Kampioenschappen in Antalya. We wensen onze sporters veel succes!