In verband met het warme weer de laatste tijd hebben we besloten een lid van de handboogsport nog extra in het zonnetje te zetten!

Lowie Claessens kwam in de handboogsport terecht door zijn kinderen die op de sport zaten. Zelf doet hij het nu ongeveer 10 jaar en is hij voorzitter van Handboogvereniging de Meierijers. Daarnaast traint hij jongeren op zijn vereniging

Handboogsport

”Wat de handboogsport zo leuk maakt? Iedereen kan zijn plekje vinden in de handboogsport. Er zijn relatief weinig mensen die niet mee kunnen doen. Ik heb ook meerdere goede herinneringen aan de sport. Zo ben ik trots op het feit dat we vereniging van het jaar zijn geworden. En ook de toernooien die we organiseren is iets waar ik positief op terug kijk. Een gouden regel in mijn leven is: Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet, of wat je verdient. Deze regel komt ook terug in de handboogsport. Iedereen is welkom en iedereen kan meedoen.” Op de vraag of Lowie nog iets wil meegeven aan jonge schutters zegt hij het volgende: ” Heb plezier. Soms zijn we te prestatie gedreven en verdwijnt het plezier. Als je veel plezier hebt in de sport, komen de prestaties van zelf. ”

Vrijwilligerswerk

Lowie is al vele jaren actief als vrijwilliger bij zijn club. Hij zou vrijwilligerswerk dan ook aan iedereen aanraden. ”Ik denk dat we met elkaar in de samenleving er voor moeten zorgen dat iedereen mogelijkheden heeft. Je kunt dingen betekenen voor anderen. Dit komt terug bij de eerder genoemde levensregel. Één van de dingen die ik met name heb geleerd in mijn tijd als vrijwilliger is: Laat dingen niet te lang slingeren. Benoem dingen en maak het bespreekbaar. Spreek mensen hier op aan. Dit helpt om een stuk helderheid en structuur te bieden. Ik zou het dan ook aan iedereen aanraden omdat er veel verschillende soorten vrijwilligerswerk zijn waarin je je nuttig kan maken. Het is fijn om ergens de schouders onder te kunnen zetten of iets te realiseren.‘’

Corona

Uiteraard heeft corona ook gevolgen voor de vereniging van Lowie. Toch probeert hij positief te blijven en het beste van deze situatie te maken. ”Wij hebben als vereniging een approach gekozen om vooruit te denken en dingen mogelijk te maken. We proberen zoveel mogelijk mensen, zoveel mogelijk dingen te laten doen, voor hoever dat uiteraard kan. We hebben praktische oplossingen moeten zoeken voor bijvoorbeeld trainingen. De kunst is om in een positieve spiraal meerdere taken uit te voeren, zodat je meer en meer mogelijkheden opwekt. ” 

‘Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet of wat je verdient’. – Lowie Claessens