Op 13 juni was Stage 2 van de Lowlands Archery Series Target 50/70 in Almere. Wederom moesten voor de start van de wedstrijd sneltesten worden afgenomen, maar in tegenstelling tot stage 1, waren de weersomstandigheden een stuk beter.

Met veel zon en veel plezier was stage 2 van de Lowlands Archery Series Target 50/70 geschoten. Het was een goede wedstrijd met circa 70 deelnemers, verspreid over barebow, compound en recurve. De wedstrijd verliep goed, met als hoogtepunt een Nederlands record voor Stef Willems. Stef schoot het Nederlandse record voor een matchronde in de compound cadetten categorie, met 146 punten. Hiermee verbetert hij een oud record van Mike Schloesser uit 2011 (144 punten). Een erg mooie prestatie.

Alle sporters hebben weer kunnen genieten van een nationale wedstrijd en daarvoor is veel dank verschuldigd aan HBSA Almere en de vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt. Ook mooi was de aandacht van Omroep Flevoland: klik hier voor het item.

Hieronder de podia:

Compound heren
1 Max Verwoerdt
2 Sil Pater
3 J.P. Everaers

Compound dames
1 Sanne de Laat
2 Martine Couwenberg
3 Inge van der Ven

Recurve heren
1 Jonah Wilthagen
2 Steve Wijler
3 Crispin Duenas

Recurve dames
1 Sarah Kwaks
2 Sietske Visser
3 Claire van Dijck

Barebow Heren
1 Wil van der Coelen
2 Peter Vullings
3 Ruud de Laat

Bekijk de scores terug op Ianseo.
Klik hier voor de ranking.
Alle foto’s van de dag staan op de Handboogsport Nederland Beeldbank.