Op vrijdag 23 juli 2021 zijn de kwalificaties op de Olympische spelen in Tokyo geschoten door Steve Wijler, Sjef van den Berg, Gijs Broeksma en Gabriela Schloesser. De omstandigheden kenden zich winderig en daardoor uitdagend, maar het was een goede kwalificatie nonetheless. Het herenteam rankte zich knap als tweede achter het ongenaakbare Zuid-Korea.

 

Hieronder de ranking van onze TeamNL schutters:

Recurve heren
Steve Wijler heeft bij de heren de hoogste score van de Nederlanders weten te behalen met een zesde plaats in de kwalificatie (675). Hiermee zal hij in de eerste partij het opnemen tegen de Pool Slawomir Naploszek (59 in de ranking).
Op de achtste plaats Sjef van den Berg met 670 in totaal. Gijs Broeksma maakt het trio compleet op een veertiende plaats (667). Sjef zal het op moeten nemen tegen de nummer 57 van de ranking, Fransman Jean-Charles Valladont. Gijs zal strijden tegen de andere Fransman Thomas Chirault (nummer 51 van de ranking).
Dit alles betekent dat het team als tweede in de ranking staat voor de recurve heren teams. Ze hoeven daarom de eerste ronde niet te schieten. Hun eerste tegenstander wordt Groot-Brittanniƫ of Indonesiƫ.

 

Recurve dame/mixed team
Bij de dames heeft Gabriela Schloesser een twintigste plek weten te behalen (652) in de kwalificaties in de Japanse hitte. Steve Wijler en Gabriela Schloesser hebben een totaal van 1327 weten neer te zetten. Dat heeft voor een zesde plek in de ranking van de mixed teams gezorgd. Hiermee zal het mixed team het opnemen tegen Italiƫ (zaterdag 24 juli 04u05 Nederlandse tijd). Gabriela neemt het individueel op tegen nummer 45, Svetlana Gomboeva.

Al met al een goede kwalificatie in Tokyo voor TeamNL.

 

 

Bekijk de volledige scores/standings hier op Ianseo