Op het EK veld in het Kroatische Porec hebben zowel Gabriela als Mike Schloesser zich weten te plaatsen voor een bronzen finale. Jelle Reule greep bij de compound junioren net naast een bronzen medaille.

Jelle Reule net naast brons
Een sterk EK voor Jelle Reule. Na winst tegen de Kroaat Mihael Curic (96-90) en de Zweed Marcus Arleflur-Wällstedt (97-90) was in de halve finale de Sloveen Tim Jevsnik nipt te sterk: 64-63. In de strijd om brons schoot Jelle opnieuw sterk, maar was de Italiaan Leonardo Constantino met 69-66 helaas te sterk. Met opgeheven hoofd werd Jelle daarmee vierde.

Gabriela Schloesser voor brons
Op dag 1 van het EK veld moest Gabriela Schloesser nog een beetje wennen, maar ze raakte steeds beter op stoom. Zo behaalde gisteren al een ticket voor de World Games; vrijdag stond ze in de halve finale. In die wedstrijd was de Italiaanse Chiara Rebagliati te sterk: 61-58. Eerder versloeg Gabriela haar landgenote Claire van Dijck (98-80), de Francaise Laurena Villard (93-84) en de Duitse Daniela Klesmann: 92-87. Om brons te pakken moet ze zondag de nummer 1 van de kwalificatie – Ana Umer – verslaan, zondag om 10u45.

Mike Schloesser voor brons
Mike Schloesser is met zijn compoundboog een wereldtopper. Met 842 punten rankte Mike als tweede. In de halve finale was Marco Bruno echt nipt te sterk: 66-68. Om de bronzen medaille te winnen, is winst tegen de Duitser Henning Luepkemann noodzakelijk. De bronzen finale is zondag om 13u00.