België heeft dit jaar de interland 25m1pijl gewonnen. Nadat de Belgen twee weken geleden in Schijndel al te sterk waren, was dit ook afgelopen zondag in Poppel het geval. Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn onze Zuiderburen er met de winst aan de haal gegaan.

Na een – zoals gebruikelijk – hartelijk ontvangst bij de Kromme Pijl in Poppel, net over de grens bij Goirle, werden de teams voorgesteld. Team voor team werd iedereen opgenoemd en stelden de teams zich op voor hun doel. Na de openingswoorden van bondsdirecteur Arnoud Strijbis, de burgemeester van Ravels en ‘Sus’ de Schutter, al sinds jaar en dag de lokale stimulator van de handboogsport, begon de interland.

Team België was in vergelijking met andere jaren met een sterke ploeg aan de start gekomen in Poppel, net als eerder in Schijndel. In de eerste helft van de wedstrijd was het al een groot verschil in punten. Na de typisch Vlaamse lunch kon Nederland het verschil niet meer inlopen. België prolongeert dus de titel van 2019, nadat de interland van 2020 niet doorging door de coronapandemie.

Voor het volledige fotoverslag van het interland in Poppel klik hier.

Voor de uitslag van de interland klik dan hier.