Zondag 12 september werd voor de tweede keer de jaarlijkse RTC Selectiedag op het Olympisch trainingscentrum Papendal georganiseerd. Sporters met een geboortejaar van 2005 tot en met 2009 hadden dit jaar de mogelijkheid te laten zien op welke niveau zij het handboogschieten beoefenen. Maar liefst 32 sporters hadden zich aangemeld voor deze dag. 

Aan begin van de dag zagen de coaches van de RTC’s en de nationale selectie hier en daar wat zenuwen bij de jonge schutters, maar die waren al snel weg op het moment dat de eerste paar pijlen geschoten waren. Het werd een leuke dag schieten op Papendal dus, waarbij de technische staf de sporters kon beoordelen op onder andere schiettechniek en trainbaarheid. Daarnaast werden er kracht- en motorische  testen gedaan om een indruk te krijgen van de fysieke conditie. 

Naast de verschillende prestaties was het vooral mooi om te zien hoeveel plezier de schutters op deze dag hadden, want daar gaat het uiteindelijk ook om. Zonder plezier houdt immers niemand de weg van beginnende schutter tot aan wereldtopper vol!

Werden er een aantal mogelijke toppers van de toekomst ontdekt? Dat zou zomaar kunnen! In oktober zullen er vast en zeker een aantal schutters de mogelijkheid krijgen om zich aan te sluiten bij een RTC.