In het weekend van 18 en 19 september is in de bossen rondom het Limburgse Ysselsteyn het NK Veld 2021 gehouden. Het werd een geslaagd toernooi, dat door de vrijwilligers van vereniging Ons Genoegen Ysselsteyn tot in de puntjes verzorgd was. Onder prachtige weersomstandigheden genoten de deelnemers van een uitdagend en afwisselend parcours.

In diverse categorieën was de spanning tot en met de laatste pijl om te snijden, voor wat betreft de verdeling van de medailles en nationale titels. Harry Poels en Theo Passier spanden daarbij de kroon. In de categorie Compound Heren Veteranen liep de spanning op tot het kookpunt en wist lokale held Harry Poels uiteindelijk de nationale titel voor zich op te eisen. Na twee dagen handboogsport wist hij één punt meer te scoren dan Theo Passier; 737 versus 736 punten.

Een ander in het oog springend resultaat was er voor Frans Hoogstraten van HS Hilversum. In de categorie Recurve Heren Masters behaalde hij de nationale titel. Met een score van 662 punten wist hij eveneens de zilveren Arrowhead-speld te veroveren.

De volledige uitslagen van alle veertien categorieën zijn hier te bekijken.
Wil je nog even nagenieten van het NK Veld 2021? Bekijk dan de foto’s van zowel de zaterdag als de zondag.