Met de World Cup Finales wordt het outdoorseizoen 2021 vandaag (29 september) en morgen (30 september) officieus afgesloten. In Yankton, South Dakota komen de beste schutters van dit wereldbekerseizoen in actie. Namens TeamNL staat Mike Schloesser bij de compound heren in het Riverside park in Yankton op de baan.

Met zijn winst van de wereldbekerwedstrijd in Lausanne in mei van dit jaar plaatste Mike zich direct voor de finale van de wereldbeker. Omdat hij ook de nummer één van de wereld is, de finale haalde bij de wereldbekerwedstrijd in Guatemala en derde werd bij de derde World Cupwedstrijd van dit seizoen in Parijs is Mike de nummer 1 van de plaatsingslijst voor de finale. Nico Wiener, van wie Mike de WK-finale verloor, is niet van de partij, omdat hij in de wereldbekers niet voldoende presteerde om zich te plaatsen.

Kwartfinale: Schloesser vs Gontier
Tijdens de loting voor de World Cup Final is Mike gekoppeld aan de Fransman Adrien Gontier, de huidige nummer 11 van de wereldranglijst. De 29-jarige Fransman pakte bij de wedstrijd in Lausanne een bronzen medaille en plaatste zich op punten voor de finales. De wedstrijd wordt geschoten om 14u02 Yankton Time, 21u02 Nederlandse tijd. Locatie is dezelfde als bij de WK-finales: Riverside Park in Yankton. De winnaars van de kwartfinales plaatsen zich voor de halve finales die direct aansluitend worden geschoten. Na de halve finales volgen de medaillewedstrijden. Rond 23u00 Nederlandse tijd is bekend wie dit jaar de wereldbeker bij de compound heren wint.

De compound dames schieten woensdagmiddag (Nederlandse tijd) hun wereldbekerfinale. De recurvedames en -heren doen dit op donderdag. In deze categorieën is Nederland dit jaar helaas niet vertegenwoordigd.

Livestream: World Archery YouTube of Facebook
Livescoring: Ianseo

Fotografie: Dean Alberga