Mike Schloesser heeft voor de derde keer in zijn carrière de World Cup voor de compound heren gewonnen. In het Riverside Park in Yankton, South Dakota versloeg hij in de finale de Amerikaan Braden Gellenthien met 148-144. Eerder was hij bij de World Cup Finals te sterk voor de Fransman Gontier en de Deen Fullerton. Het brons ging naar de Amerikaan Kris Schaff.

Gecoacht door zijn vrouw Gabriela was Mike in de finale te sterk voor Braden Gellenthien, die in de halve finale zijn landgenoot Schaff nipt had verslagen. In de eerste set schoten beiden schutters twee tienen en één negen: 29-29. De 35-jarige Amerikaan schoot in de tweede set 9-10-9, terwijl Mike drie tienen liet noteren. Het gat was geslagen: 59-57. In de derde set breidde Mike zijn voorsprong verder uit door drie X-en te schieten, terwijl de Amerikaan naast twee tienen ook een negen liet noteren: 89-86. De vierde set was gelijk: 29-29, zodat Mike in de vijfde set niet eens zijn beste pijlen hoefde te schieten. Dat deed hij wel met drie X-en: 148-144. Daarmee werd hij de eerste mannelijke compoundschutter die voor de derde keer de World Cup Final wint!

Sterke halve finale
In de halve finale won Mike op de plek, waar hij afgelopen zaterdag WK-zilver pakte, van de Deen Mathias Fullerton. Het werd 149-147. In de wedstrijd schoot Mike 9 X-en, 5 10-en en 1 keer in de 9. Na de eerste set stond het 30-29 voor onze landgenoot, maar in de tweede set kwam de Deen terug: 59-59. Omdat de 18-jarige Fullerton in zowel de derde als de vijfde set één punt liet liggen, werd het uiteindelijk een overwinning met twee punten verschil. In de laatste set liet Mike zien dat hij de beste was door drie keer een X, het center van het blazoen, te schieten.

10 X-en in kwartfinale
De eerste wedstrijd van de dag was de kwartfinale tegen de Fransman Adrien Gontier, nummer 11 van de wereld. Na een gelijk opgaande eerste set (30-30) nam Gontier na de tweede set brutaal de leiding: 59-60. In de sets daarna liet Gontier echter punten liggen: 30-29 en 30-28. Met name de vierde set was een slag voor de Fransman, omdat Mike in die set 3 keer een X schoot. Beter kan niet. De vijfde en laatste set ging met 29-28 naar Mike. De wedstrijd eindigde in 148-145.

Kroon op ijzersterk seizoen
Met de winst van de World Cup zet Mike de kroon op een ijzersterk seizoen. Op de drie World Cup wedstrijden eindigde hij alle keren op het podium: 2e in Guatemala, winst in Lausanne en plek 3 in Parijs. Bij de WK veroverde hij zilver. Samen met Jody Vermeulen won Mike goud op de World Cup in Lausanne en brons in Guatemala. Daarnaast won hij met het compound heren team samen met Sil Pater en Max Verwoerdt zilver bij de World Cup in Lausanne en werden ze vierde op de WK.

Met zijn historische derde World Cup zege wint Mike een cheque van 24.000 Zwitserse Frank, een Longines horloge en een prachtige bokaal.