Al weer 31 jaar geleden zijn Hans Witteveen en Ron Koppelman van Concordia Amsterdam begonnen met het organiseren van een Las Vegas style wedstrijd in ons kleine kikkerlandje. Uiteraard geïnspireerd en gebaseerd op het grote toernooi in Las Vegas USA. Inmiddels heeft Jeroen van Wamel het stokje alweer geruime tijd overgenomen en na al die jaren is deze, alleen voor compoundschutters georganiseerde, wedstrijd in Amsterdam uitgegroeid tot een fenomeen onder de compoundschutters in het land. Een jaar of vier geleden kreeg ik het idee om ook bij onze club, De Waterlandschutters in Purmerend, een dergelijke wedstrijd te gaan houden. Uiteraard heb ik eerst contact opgenomen met Jeroen om hem te vragen of hij daarmee OK was. Hij was, en is, in mijn ogen nog steeds Mister Las Vegas Nederland! Samen met Ijf Blokker ben ik toen bij Jeroen langsgegaan om de ideeën te bespreken. Gelukkig was hij het hier helemaal mee eens en zelfs erg enthousiast om het format uit te bereiden. 

 

In eerste instantie hebben we in Purmerend dus onze eigen Las Vegas wedstrijd gehouden, volledig in samenwerking met en volgens de richtlijnen van Jeroen.

Al snel kregen we het idee om het format uit te breiden en er meer clubs bij te betrekken. Dit heeft geresulteerd in een groep van 6 verenigingen door het land. 

Te weten; HSV Waterlandschutters, Purmerend, KNHS Concordia, Amsterdam, HBS De Waert, Heerhugowaard, HBS Pijlsnel, Landsmeer, De Vriendenkring, Schaijk en HBS Almere, Almere

Met deze 6 clubs vormen wij de GrandPrix  Per wedstrijd zijn er punten te verdienen. Hoe hoger je eindigt, des te meer punten krijg je. Van de zes wedstrijden worden de drie hoogst behaalde punten bij elkaar opgeteld en dat bepaald de uiteindelijke plek in de GrandPrix. Je moet, om mee te doen voor de GrandPrix-prijs, dus minimaal drie van de zes wedstrijden schieten. Schiet je er meer? Dan tellen de drie hoogste scores. De finale en prijsuitreiking van de GrandPrix zal zijn tijdens de laatste wedstrijd. Dit jaar dus bij HBS Almere.

Net zoals het toernooi in Las Vegas hebben wij ook een prijzenpot. 80% van het inschrijfgeld zal worden gebruikt als prijzengeld. Er zijn geldprijzen voor de schutters welke op de wedstrijden van die dag het beste hebben gepresteerd. En er zijn geldprijzen voor de beste schutters van de gehele GrandPrix.

Vorige jaar hebben we de wedstrijden, in samenwerking met de NHB, online verschoten. Vanaf vorig jaar kunnen ook de recurve- en barebow-schutters  meedoen. Omdat het enthousiasme en de aanmeldingen in deze groep zo groot waren , hebben we besloten om er vanaf dit jaar een twee daags evenement van te maken. Op de zaterdag komen de barebow- en recurve-schutters aan bod en op de zondag de compoundschutters.

Omdat er drie disciplines meedoen zijn er ook drie Grandprix, Barebow, Recurve en Compound schieten dus hun eigen GrandPrix. 

Gelukkig mogen we dit jaar weer gezellig wedstrijden op locatie schieten. Zeer waarschijnlijk zullen er door Covid-19 nog maatregelen in acht genomen moeten worden. Voor details is het nu nog te vroeg, maar je kunt je al wel inschrijven.

De data en locaties van de wedstrijden en het inschrijfformulier vind je hier: www.tiny.cc/lvgpi21-22

Meer info vind je op de Facebook-pagina van de Las Vegas Grand Prix: www.tiny.cc/lasvegas-gp

Om de paar dagen werken we de lijst van inschrijvingen bij: www.tiny.cc/lvgpd21-22

Met vriendelijke groet,
Jeroen, IJf, Kaj, Erika, Patrick, Rick en Peter