De NHB heeft een stevig talentenprogramma om de weg van vereniging tot en met het TeamNL centrum Papendal in te richten. Sinds augustus dit jaar zijn er drie nieuwe jonge handboogsporters ingestroomd op Papendal, waar zij alle ruimte/faciliteiten die zij nodig hebben om door te breken als topsporter. Het gaat om Quinty Roeffen (16), Fleur van de Ven (16) en Kay van Laarhoven (18). De laatstgenoemde woont op Warnsborn, de eerste twee op Papendal.
Wat vinden zij ervan dat ze op Papendal wonen en wat willen ze bereiken in de handboogsport?

Kay: “Ik vind het super leuk om op Warnsborn te wonen. Wij hebben een topteam waar veel potentie in zit. Ik hoop een medaille te halen op de Olympische Spelen. Dan ga ik natuurlijk wel voor goud. Persoonlijk denk ik dat ik het in mij heb om een van de beste schutters ter wereld te worden.”

Fleur: “De overstap van thuis naar Papendal was groot, maar wel een in de goede richting.
Ik hoop mijzelf hier verder te kunnen ontwikkelen als topsporter en als persoon. Mijn doel is geen geheim, dat is natuurlijk een medaille op de Spelen en het liefst natuurlijk die gouden plak.”

Quinty: De stap naar Papendal in combinatie met school was groot. Het maakte het makkelijker, omdat ik al vaker op Papendal ben geweest en er al een aantal mensen kende. Ik zit op de goede plek en ik merk dat ik snel progressie boek. Dit hoop ik de komende periode vast te kunnen houden. De sfeer in de groep zit er goed in, dat is fijn en zorgt ervoor dat wij plezier blijven houden in onze sport.”

Fleur, Quinty en Kay trainen samen met de andere leden van de nationale selectie op Papendal. Ze volgen een programma onder leiding van de technische staf. Afhankelijk van de progressie die ze maken, nemen ze deel aan (inter)nationale wedstrijden.
Alle drie schoten eerst in een RTC en in Jong Oranje. Ze hebben nu de stap gemaakt naar Papendal.