Beste handboogsporters,

Van harte gefeliciteerd! 

Dit jaar – op zaterdag 5 maart –  bestaat de NHB 100 jaar en dat betekent feest. Op 5 maart 1922 werd de Algemene Nederlandse Bond van Handboogschutterijen opgericht, tegenwoordig voor iedereen bekend als de Nederlandse Handboog Bond. 

2022 wordt daarom een jaar waarin we stilstaan bij mooie momenten uit onze rijke historie. We koesteren de prestaties, groot en klein. We genieten van vriendschappen ontstaan door en in de handboogsport. En we vieren zo veel als kan en mag.

100 jaar NHB starten we helaas in lockdown. Ik wens jullie allemaal dat 2022 voor jullie als sporters, verenigingsmensen en actievelingen in de sport een beter jaar wordt dan 2020 en 2021. Volgens deskundigen zou dat moeten gaan lukken. Laten we het hopen. Steeds omschakelen van open naar dicht, wedstrijden annuleren en aanpassen, en veel ‘nee’ moeten verkopen; dat willen we niet meer.

We willen de sport vieren. We willen de sport beoefenen. We willen steeds een beetje beter worden. We willen genieten met de boog. We willen met elkaar zijn.

100 jaar NHB vieren we in ieder geval op 5 en 6 maart 2022 in De Maaspoort in ‘s-Hertogenbosch bij het NK Indoor. Niet alleen het NK, maar ook met een programma eromheen. Een programma voor sporters, trainers, bestuurders. Een programma zoals we dat kennen van de Dagen van de Handboogsport. We hopen dat het kan en mag.

100 jaar NHB vieren we met bijzondere uitgaves van Handboogmagazine. Met verhalen en foto’s. Elk verhaal, elke foto, elke film die het gevoel van de handboogsport onderschrijft, is welkom. 

100 jaar NHB gaat ook leven met de verhalen en ideeën van jullie allemaal. Stuur het ons vooral ook op en leg contact met het bondsbureau! Per mail, post, telefoon of een ander communicatiemiddel.

Vandaag presenteren we ons jubileumlogo, dat we het hele jaar gaan gebruiken. Als eerste zichtbare stap van het vieren van ons 100-jarig bestaan.

100 jaar NHB … dat mag gevierd worden!

Namens bestuur en medewerkers wens ik iedereen een gezond en feestelijk 2022!

Arnoud Strijbis,
Bondsdirecteur

Reageren? Dat kan via 100jaar@handboogsport.nl!