Deze week vindt het Europees Kampioenschap Indoor plaats in het Sloveense Lasko. Voor Nederland zijn daar Gaby Schloesser, Wendy van der Zanden, Willem Bakker, Mike Schloesser, Sil Pater en Max Verwoerdt aanwezig.

De kwalificaties begonnen afgelopen dinsdag waarbij de schutters twee keer 30 pijlen op 18 meter schoten.

Recurve
Bij de recurve dames zijn het Gaby Schloesser en Wendy van der Zanden die in het Oranje in actie kwamen. Gaby kwalificeerde zich als derde, een punt en een 10 achter de als eerste gekwalificeerde Polina Rodionova. Wendy schoot 290 en 286 waarmee zij zich als twaalfde kwalificeerde voor de eliminaties. De 1/16 finales wisten beide dames te winnen, echt moest Wendy in de 1/8 finale haar meerdere erkennen in Anastasia Pavlova. Gaby wist haar match te winnen en zal morgen in actie komen in de kwartfinales.
Willem Bakker is de enigste mannelijke recurve schutter die namens Nederland in actie komt op het EK. Willem schoot een 294 en 290 in de kwalificatie en wist de 1/16 finales overtuigend te winnen. Tijdens de 1/8 finale kwam de score op 5-5 tegen de Italiaanse Federico Musolesi. Die verloor Willem helaas waardoor vandaag het toernooi voor hem ten einde kwam.

Compound
Bij de compound mannen was het Mike Schloesser die met afstand de beste was. Een totaal van 599 uit 600 en 59 tienen zorgde voor een eerste plaats in de kwalificatie. Ook de 1/16 en 1/8e finales werden gewonnen met respectievelijke 149-136 en 150-145. Sil Pater kwalificeerde zich als 21ste met 581 maar verloor in de 1/16 finale met een shoot-off tegen Carlo Bernardini na een gelijke match van 147-147. Max Verwoerdt kwalificeerde zich als 30e met 567 en verloor de 1/16 finale tegen de als derde gekwalificeerde Marco Bruno.

Finales
Morgen gaat het toernooi verder met de kwartfinales en halve finales op donderdag. De bronzen en gouden finales zullen plaatsvinden op zaterdag. De finales op zaterdag zijn live te volgen via het YouTube kanaal van World Archery Europe