Tijdens het NK Indoor afgelopen zaterdag in ‘s-Hertogenbosch vonden direct na de prijsuitreiking voor de jeugd de uitreikingen van de Handboog Awards 2021 plaats. Zeven awards in zes categorieën.

De uitreiking werd ingeleid door Arnoud Strijbis, Algemeen Directeur van Handboogsport Nederland, en begeleid door bekende gezichten uit de sport. Zo werden er door bijpassende mensen awards uitgereikt aan de winnaars. Drie van de zes awards zijn gekozen door de technische staf van Handboogsport Nederland, en drie zijn door jullie gekozen tijdens het stemmen eerder in februari.

Breedtesporter van het jaar
Breedtesporter van het jaar is James Stephens. James gekleed in blauw-geel tijdens het NK als steunbetuiging aan Oekraïne sprak geëmotioneerde woorden na het ontvangen van zijn Award. Hij vertelde zich nog niet eerder zo welkom te voelen onder een groep mensen en het zeer te waarderen. James ontving de Award uit handen van bestuurslid Jeroen Faro.

Vereniging van het jaar
Na het tellen van de stemmen gaat de award voor Vereniging van het jaar naar Centaur uit Amersfoort. Sarina van Dalen, voorzitter van OGIO Eindhoven gaf de Award aan Gijs van den Berg, voorzitter van Centaur. Centaur, en Gijs zelf ook, zetten zich al jaren in voor de sport op het gebied van regionale trainingen, wedstrijden en meer.

Vrijwilliger van het jaar
Vrijwilliger van het jaar is Niels Buitenhuis, hij kreeg de voorkeur van alle stemmen. Niels was op het NK Indoor tevens hoofdscheidsrechter en nam in zijn rode scheidsrechter shirt de award in ontvangst van Marco Veld die vorig jaar Vrijwilliger van het jaar was. Niels zet zich al langere tijd in als scheidsrechter, vrijwilliger tijdens wedstrijden en mede initiatiefnemer van de Lowlands Online competitie.

Handboogsporter van het jaar
De award voor Handboogsporter van het jaar gaat naar Mike Schloesser. Sinds lange tijd ook weer aanwezig op het NK nu dit in een andere periode van het jaar viel. Mike is meervoudig wereldkampioen en heeft niet voor niets de bijnaam ‘mister perfect’. Uit handen van Marcel van Apeldoorn, Bondscoach Compound, ontving hij de award onder toeziend oog van zijn trotse moeder.

Handboogmoment van het jaar
Niet een maar twee awards waren er nodig voor het Handboogmoment van het jaar want deze ging naar Gaby Schloesser en Steve Wijler. Steve ontving de award uit handen van Wietse van Alten. Gaby zat helaas thuis, en moest afzeggen voor het NK, door een positieve corona test. Gaby en Steve ontvangen deze award voor hun zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen.

Talent van het jaar
Als Talent van het jaar bewees Quinty Roeffen zich tijdens het NK Indoor. Zij wist zowel de titel bij de jeugd als bij de senioren te pakken en bevestigd haar niveau van 2021. Zij ontving de award van een bekend gezicht, Bondscoach Jacqueline van Rozendaal.