We zien Laura van der Winkel aanstaande zondag terug in de halve finale van de World Cup in Antalya. Na winst tegen de Australische Kim Lavender, de Griekse Martha Gkorila Anatoli en de Moldavische Alexandra Mirca, versloeg ze in een spannende kwartfinale de Taiwanese Kuo Tzu Ying met een shoot-off. Zondag komt ze in actie tegen de Duitse Charline Schwarz (9).

Bondscoach Ron van der Hoff: “Geweldig om te zien, die ontlading! Laura is een supertalent in ons programma die misschien nog niet zo goed weet hoe goed ze is.”

Mixed team
De vierde dag van de World Cup begon met het onderdeel mixed team. Steve Wijler en Laura van der Winkel (recurve) waren tijdens de kwalificatie als 4e gerankt en hadden een bye voor de 1/16e ronde. De match tegen Polen die in de 1/8e finale volgde, werd helaas verloren na een shoot-off.

Het compound mixed team, Mike Schloesser en Sanne de Laat, wisten het tot de kwartfinale te schoppen door België te verslaan, maar werden daar helaas met 2 punten verschil verslagen door Slovenië.

Individuele rondes recurve
Steve Wijler, Rick van der Ven en Jonah Wilthagen werden in de 1/32e ronde uitgeschakeld. Steve moest het afleggen tegen de Oekraïner Ivan Kozhokar en de Puerto Ricaan Adrian Muñoz was te sterk voor Rick. Jonah verloor van de Brit Alex Wise.

Debutante Quinty Roeffen moest in de 1/32e ronde haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Gabrielle Sasai. Gaby Schloesser wist de 1/16e ronde te halen door met een shoot-off Elisa Tartler (Duitsland) te kloppen, maar kon hier niet de winst pakken van de Franse Audrey Adiceom.

Finales
Zaterdag zijn de compoundfinales, waarin Mike Schloesser het in de halve finale opneemt tegen de Franse Jean Philippe Boulch; zondag dus de recurvefinales met Laura van der Winkel.

Foto: World Archery / Dean Alberga