Mike Schloesser laat er geen gras over groeien en pakt het eerste individuele compound World Cup goud van het seizoen!

Mike Schloesser: “Ik ben erg blij om het seizoen met de winst te kunnen openen. Ik wil mijn titel van World Cup winnaar 2021 graag verdedigen en een vervolg geven. Dit is daarom een mooi begin van 2022 en geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen”

In de halve finale nam Mike het op tegen de Fransman Jean Philippe Boulch, en Mr. Perfect was goed in vorm. Met een perfecte score in de eerste drie sets wist hij twee punten voorsprong te behalen. De Fransman pakte er één terug in de vierde set, maar dat was niet genoeg: met een uiteindelijke score van 149 punten wist Schloesser de Fransman te verslaan. Boulch won de bronzen finale en pakte de derde podiumplek.

In de gouden finale kwam Mike nogmaals een Fransman tegen, Adrien Gontier, die even daarvoor de halve finale tegen Jean Pizarro met één punt verschil had gewonnen. Deze zat echter niet lekker in de wedstrijd, en na twee sets stond Mike al drie punten voor. De voorsprong breidde zich alleen maar uit, en de gouden finale eindigde met zes punten verschil: 148 – 142.

Verdere programma
Morgen, zondag 24 april, komt Laura van der Winkel in actie tijdens de individuele recurve finales.

Foto: World Archery / Dean Alberga