Ron van der Hoff vertrekt medio mei als bondscoach van de Nederlandse Handboog Bond. Ron was eerst coach van de paraselectie, de veldploeg en Jong Oranje, waarna hij vervolgens ruim negen jaar Bondscoach en Hoofdcoach was.

Ron van der Hoff: “Bondscoach zijn is een mooie baan, waarin ik mooie dingen heb mogen beleven, met goede en talentvolle sporters heb mogen werken en deel heb mogen uitmaken van een team dat geweldige resultaten heeft behaald. Het is echter ook een zware baan, waarin de balans tussen werk en privé soms moeilijk te vinden is. Na deze prachtige jaren is voor mij de tijd gekomen om op een andere wijze de balans te vinden. Ik zal de komende weken de zaken goed afronden en dan vooruitkijken naar nieuwe kansen.”

Bondsdirecteur Arnoud Strijbis: “We zijn Ron erkentelijk voor zijn inzet voor de Nederlandse handboogsport. De afgelopen periodes heeft hij met vele toppers mogen werken en deed Nederland steeds mee om de prijzen. Een van de hoogtepunten is daarbij natuurlijk het behalen van Olympisch zilver door het mixed recurveteam in Tokyo, maar ook de titels bij internationale titeltoernooien en wereldbekerwedstrijden mogen we niet vergeten. Daarmee heeft Ron grote verdiensten gehad voor de handboogsport in Nederland. We wensen Ron veel succes in de toekomst.”

Toekomst
Op korte termijn zullen de werkzaamheden van Ron van der Hoff worden overgenomen door de overige leden van de technische staf. Voor de langere termijn zal bekeken worden op welke wijze de rollen, taken en verantwoordelijkheden worden verdeeld en welke functies daarbij passen. Daarbij wordt naar het geheel van topsport en talentontwikkeling gekeken.

Foto: World Archery / Dean Alberga