Deze week vindt in het Bulgaarse Plovdiv de European Grand Prix plaats. Voor TeamNL Handboog zijn daar Willem Bakker, Quinty Roeffen, Gaby Schloesser, Yael Smeets, Laura van der Winkel, Kay van Laarhoven en Jonah Wilthagen aanwezig. Als begeleidende staf zijn Peter Elzinga en Jacqueline van Rozendaal-Van Gerven aanwezig.

Tijdens de kwalificatie die vandaag plaatsvond liet Laura van der Winkel haar uitstekende vorm zien. Na anderhalve week geleden nog het zilver te hebben gewonnen op de World Cup in Antalya staat zij vandaag bovenaan de ranking bij de dames recurve. Ook Quinty Roeffen was sterk met een tiende plaats, Gaby Schloesser kwalificeerde zich als 19e.

Willem Bakker is bij de heren recurve de hoogst gekwalificeerde Nederlander. Willem schoot met 655 punten een nieuw persoonlijk record. Yael Smeets, Kay van Laarhoven en Jonah Wilthagen zaten dicht bij elkaar op een 25e, 26e en 27e plak in de kwalificatie.

Het dames recurve team kwalificeerde zich met de goede resultaten als tweede na open ronde, 10 punten achter Italiƫ. Het heren recurve team kwalificeerde zich als vierde, en het mixed recurve team bestaande uit Laura van der Winkel en Willem Bakker kwalificeerde zich als derde.

Morgen gaat het programma verder met de individuele matches en team matches.