Zaterdag stonden twee van onze TeamNL Handboog sporters in de finales tijdens de European Grand Prix in het Bulgaarse Plovdiv. Laura van der Winkel is als vierde geƫindigd na een spannende halve finale. Willem Bakker wint het goud in Plovdiv na een 6-4 winst in de halve finale, een shoot-off in Willem zijn voordeel in de gouden finale tegen Jeff Henckels.

Willem Bakker kwalificeerde zich als 17e in het begin van het toernooi maar schoot zich sterk door de individuele eliminaties. Pas op zaterdag in de halve finale zou het spannend worden in de match tegen de Turkse Effe Gurkan Maras. Willem won de eerste set, moest de tweede set delen en kreeg in de vierde set nog twee punten tegen. De vijfde set was gelijk waardoor Willem met 6-4 de winst naar zich toe haalde. De gouden finale begon spannend, een 28-28 zorgde voor gedeelde punten tussen Willen en de Luxemburgse Jeff Henckels. Willem en de Luxemburger wisselde elkaar af waarbij de stand op 5-5 kwam. De shoot-off die de winnaar zou bepalen zou door Willem worden gewonnen met een 10 tegenover een 9 van Jeff Henckels. Een zeer mooie prestatie van Willem Bakker.

Alle ogen waren gericht op Laura van der Winkel. Laura kwalificeerde zich als eerste eerder deze week en won recent nog het zilver op de World Cup in Antalya. Met het dames recurve team bestaande uit Gaby Schloesser, Quinty Roeffen en Laura won zij op vrijdag het zilver in een match tegen de Italiaanse dames. Het was juist een van die Italiaanse dames, Chiara Rebagliati, waar Laura in de halve finales van verloor met 4-6. Een uitdagende halve finale waarbij het tot 4-2 voor Laura kwam, echter trok de Italiaanse het in de laatste twee sets naar zich toe. In de bronzen finale kwam Laura de Deense Kirstine Andersen tegen, een match waarbij Laura een enkele punt te kort kwam en verloor met 0-6.