In het Koreaanse Gwangju ging vandaag het toernooi verder met de eliminaties voor recurve mixed team en recurve individueel. TeamNL Handboog zal morgen in de bronzen finale staan het met recurve mixed team, en individueel schoot Rick van der Ven zich naar de laatste vier!

Voor TeamNL Handboog zijn het Gaby Schloesser en Rick van der Ven, de twee hoogste geplaatste schutters, die als Mixed Team in actie komen. Na een 6-2 overwinning op Frankrijk was gastland Korea de tegenstander. Ook daar wonnen Gaby en Rick knap van met 6-2. In de kwartfinale kwamen zij de sterke Amerikaanse ploeg bestaande uit Brady Ellison en Casey Kaufhold tegen, hier verloren ze met 0-6 van. Rick en Gaby zullen zondag om het brons gaan schieten tegen Canada.

Rick van der Ven ging sterk door de individuele eliminaties met een 6-2 winst in de 1/32 finale, een 6-0 winst in de 1/16 finale en een 7-1 winst in de 1/8 finale. In de kwartfinale kreeg hij de Braziliaanse Marcus D’Almeide als tegenstander. Na de eerste set te hebben gedeeld, en beiden tweemaal een set te hebben gewonnen was het 5-5. De beslissende shoot-off ging naar Rick waarmee hij zich plaatst voor de laatste vier op de World Cup in Gwangju.
Gaby Schloesser schoot zich zonder problemen door de 1/32 en 1/16 finale, die zij beiden met 6-2 won. Echter was de Koreaanse Misun Choi te sterk voor haar. De 1/8 finale verloor Gaby met 0-6.

Voor Gijs Broeksma eindige zijn toernooi in de 1/32 finale tegen Takaharu Furukawa. Na tweemaal de punten te hebben gedeeld was de Japanner te sterk. Steve Wijler schoot zijn 1/32 finale tegen de Indiase Sachin Gupta. Zij deelden de punten tot 4-4 maar Gupta won de laatste set.
Bij de dames recurve maakten Quinty Roeffen en Laura van der Winkel het spannend. Zowel Laura als Quinty kwamen tot 5-5 en hun 1/32 finale zou worden beslist met een shoot-off, die ze beiden verloren.