TeamNL Handboog heeft vandaag brons gewonnen op de World Cup in Gwangju. Rick van der Ven en Gaby Schloesser hebben samen het brons gewonnen na hun overwinning op de Canadezen bij de recurve mixed team. Rick van der Ven stond ook individueel in de finale van de Koreaanse World Cup, hij werd vierde na een lastige bronzen finale. Het was warm vandaag en ook opnieuw was de wind onvoorspelbaar.

Rick en Gaby kwalificeerden zich als beste dame en beste heer van TeamNL Handboog en schoten zo samen als mixed team. Als negende gingen zij de eliminaties in en wonnen de 1/8 finale van de Fransen met 6-2. In de kwartfinale versloegen zij knap het thuisteam van de Koreanen, maar verloren vervolgens van de sterke Amerikaanse ploeg bestaande uit Brady Ellison en Casey Kaufhold. De communicatie was goed en Rick en Gaby waren goed op elkaar ingespeeld. In de bronzen finale pakten de Canadezen de eerste zet, Rick en Gaby de tweede, deelden zij de derde set maar was de winst voor TeamNL Handboog in de vierde set.

Rick van der Ven schoot een sterke World Cup waarbij zijn ervaring sprak op dit uitdagende wedstrijdveld. Als best gekwalificeerde sporter bij de recurve heren ging hij als 19e de individuele eliminaties in. Met een 6-2 winst in de 1/32 finale, een 6-0 winst in de 1/16 finale en een 7-1 winst in de 1/8 finale werkte hij zich sterk door de matches. De kwartfinale tegen Marcus D’Almeide wist Rick na een shoot-off te winnen en kreeg zo Kim Woojin als tegenstander in de halve finale waar hij de eerste set van won maar daarna te kort kwam voor de winst. Tijdens de bronzen finale tegen Miguel Alvarino Garcia kreeg Rick eerst 4 setpunten tegen waar hij de derde set won. De eerste pijl van Rick in de vierde set viel in de 7 waarna het Alvarino Garcia was die constant bleef schieten. Rick eindigt de World Cup in Korea knap op een vierde plaats.