Vandaag stonden in München de eerste eliminatie matches op het programma voor TeamNL Handboog. Negen Nederlanders komen morgen weer in actie in de 1/16 finale van dit continentale toernooi en het recurve mixed team staat zondag in de gouden finale!

Het was aan de recurve dames om de dag te beginnen met de 1/48 finales. Gabriela Schloesser en Laura van der Winkel hadden een bye en Quinty Roeffen wist met 7-3 te winnen van Nazrin Zamanova uit Azerbaijan. Gabriela en Laura wonnen ook hun 1/24 finale en staan morgen in de 1/16 finale. Quinty verloor van de Franse Lisa Barbelin en eindigt daarmee haar toernooi in München. De recurve heren schoten de 1/48 finale gisteren en zetten het toernooi vandaag voort met de 1/24 finale waar Gijs Broeksma zijn match won met 6-2 van de Oostenrijker Julian Schweighofer. Rick van der Ven won zijn match met 7-3 van de Slowaak Miroslav Duchon.

Mike Schloesser is pre-seeded voor de 1/16 finales door zijn sterke kwalificatie Ook Sil Pater zien wij morgen terug in de 1/16 finale. Na een ruime overwinning in de 1/48 finale, en een gewonnen shoot-off in de 1/24 finale. Stef Willems won zijn 1/48 finale match maar verloor van de Kroaat Domagoj Buden in de 1/24 finale. Bij de compound dames is Sanne de Laat net als Mike Schloesser pre-seeded voor de 1/16 door haar hoge kwalificatie score. Jody Beckers kwalificeerde zich als 17e en had daardoor een bye in de 1/24 finale. Martine Stas-Couwenberg won met 137-136 van de Letse Julija Oleksejenko. Alle compound dames vervolgen het toernooi morgen in de 1/16 finales.

Tegen het einde van de dag kwamen zowel de recurve als compound mixed teams in actie, nadat zij beiden pre-seeded waren voor de 1/8 finale. Sanne en Mike wonnen met 158-151 de 1/8 finale van Polen, echter kwamen zij in de kwartfinale een punt te kort in de match tegen Estland. Gabriela en Rick wonnen de ⅛ finale met 6-0 van Frankrijk, in de kwartfinale maakte het Zwitserse duo het onze sporters even lastig maar de 5-3 winst was voor Gabriela en Rick. De halve finale tegen Oekraïne werd overtuigend gewonnen door ons Nederlandse duo waardoor Gabriela en Rick zondag voor het goud schieten tegen Duitsland.