TeamNL Handboog heeft vandaag drie tickets voor de European Games weten te bemachtigen op het Europees Kampioenschap in München. Mike Schloesser wist vandaag de gouden finale te bereiken, zaterdag schiet hij voor het goud tegen de Turk Yakup Yildiz. Maar ook het compound herenteam bestaande uit Mike Schloesser, Sil Pater en Stef Willems staat zaterdag in de gouden finale.

Het waren vandaag Rick van der Ven en Gabriela Schloesser die de achtste finales van het continentale toernooi in München wisten te bereiken bij het individuele toernooi van de recurve sporters. Gijs Broeksma verloor zijn 1/16 finale van de Zweed Kaj Sjöberg en Laura van der Winkel verloor haar match van de Oekraïense Anastasia Pavlova. Zowel Rick als Gabriela schoten een spannende achtste finale. Rick verloor met 4-6 van de uiteindelijke finalist uit Duitsland, Florian Unruh, die zich ook als beste had gekwalificeerd. Gabriela verloor haar achtste finale eveneens met 4-6. De Duitse Michelle Kroppen trok de match in de laatste ronde naar zich toe en kwam uiteindelijk tot de finale die zondag wordt geschoten.

De dames compound strandden alle drie in de 1/16 finales. Jody Beckers verloor de match tegen de Turkse Songul Lok met 140-145, Martine Stas-Couwenberg verloor haar match met 138-147 van de Turkse Yesim Bostan, en Sanne de Laat kwam net een punt te kort in haar match tegen de Italiaanse Sara Ret. Sil Pater won gisteren zijn 1/24 finale nog met een shoot-off, maar kwam vandaag twee punten te kort om van Adrien Gontier uit Frankrijk te winnen. Mike Schloesser maakte het even spannend in de 1/16 finale tegen de Slowaak Aljaz Matija Brenk, die hij toch nipt met 143-142 won. De achtste finale won hij overtuigend van de Italiaan Valerio Della Stua. Ook de kwartfinale tegen Adrien Gontier, die eerder nog van Sil Pater won, wist Mike te winnen met 148-145. In de halve finale tegen Robin Jaatma uit Estland schoot Mike slechts eenmaal een negen, zaterdag schiet hij voor het goud tegen de Turkse titelverdediger Yakup Yildiz.

Het compound heren team wist vandaag door te dringen tot de gouden finale aanstaande zaterdag. In de kwartfinale wonnen zij met 233-229 van de Grieken en in de halve finale wisten Mike, Sil en Stef met een punt verschil te winnen van de Slovenen.

Naast de individuele en team finales stonden vandaag ook tickets voor de European Games – volgend jaar in Polen – op het spel. TeamNL Handboog wist vandaag drie tickets veilig te stellen, een voor de recurve heren, een voor de recurve dames en een voor de compound heren. Volgend jaar is er bij de Grand Prix nog een kans om voor de recurveteams teamtickets te verdienen en een individueel tickets voor de dames compound.