De Franse hoofdstad Parijs is het toneel van de derde World Cup van het outdoorseizoen. Dinsdag 21 juni tot en met vrijdag 24 juni vinden de kwalificaties en eliminaties plaats in Stade Charléty. Zaterdag 25 juni en zondag 26 juni zullen de finales plaatsvinden voor het prachtige Château de Vincennes.

De recurve ploeg bestaat uit de dames Gaby Schloesser, Laura van der Winkel en Quinty Roeffen, en de heren Rick van der Ven, Steve Wijler, Gijs Broeksma en Willem Bakker. Rick en Gaby werden vorige week nog Europees Kampioen mixed recurve en eerder pakte het duo brons in Gwangju (WorldCup 2). Laura won bij de eerste World Cup zilver in Antalya, terwijl Rick de final four haalde in Gwangju. Gijs, Rick en Steve wonnen met het team brons in Antalya (World Cup 1). Willem won eerder dit jaar de Europese Grand Prix in Plovdiv en debuteert in Parijs op het toneel van de World Cup.

Bij de compound heren zijn het Mike Schloesser, Sil Pater en Jean-Pascal Everaers die in het oranje aan de lijn staan. Sanne de Laat, Martine Stas-Couwenberg en Laura Schuit zijn de compound dames die in actie komen. Mike werd vorige week nog Europees Kampioen in München en won eerder dit seizoen al individueel de eerste twee World Cups. Zou hij ook de derde World Cup van het jaar pakken? In Antalya pakte Mike brons met Sil en Stef Willems bij de compoundheren.

De bondscoaches bij deze World Cup zijn Jacqueline van Rozendaal, Peter Elzinga en Marcel van Apeldoorn.

Programma World Cup Parijs 2022

Dinsdag 21 Juni

  • Officiële trainingen
  • Compound kwalificatie

Woensdag 22 Juni

  • Compound team matches
  • Recurve kwalificatie

Donderdag 23 Juni

  • Recurve team matches
  • Compound individuele matches

Vrijdag 24 Juni

  • Mixed team matches
  • Recurve individuele matches

Zaterdag 25 Juni

  • Compound finales

Zondag 26 Juni

  • Recurve finales