Volg hier dagelijks het laatste nieuws over de Hyundai Archery World Cup in Parijs. De Franse hoofdstad is host van de derde World Cup van dit seizoen. TeamNL Handboog is aanwezig met 13 sporters.

TeamNL Recurve Mixed pakt overtuigend brons

Gaby Schloesser en Rick van der Ven pakten overtuigend de bronzen medaille door met 6-0 te winnen van het Sloveense koppel Ana Umer en Den Habjan Malasavic. Met de setstanden 39-31, 36-31 en 36-33 was er geen enkele twijfel welk team de bronzen medaille verdiende voor het prachtige Château de Vincennes. Na de Europese titel in München en het brons bij de World Cup in Gwangju was het opnieuw eremetaal voor het tweetal dat elkaar iedere wedstrijd weer sterker lijkt te maken.

Ook bij recurve geen TeamNL in de final four

Bij de eliminatiefase in het individuele toernooi was er voor TeamNL Recurve weinig succes. Laura van der Winkel kwam nog het verst; de 1/8e finale was haar eindstation. Ze verloor na een shoot-off van de Japanse Agu. Eerder had ze de Kazakse Ilyassova en de Indiase Bhakat verslagen. Bij de heren kwam Gijs Broeksma als enige bij de laatste 32. Daar bleek Kim Je Deok te sterk: 1-7. Eerder had Broeksma nog wel de Duitser Wieser en Goncalves uit Portugal verslagen. De overige Nederlanders verloren al eerder in het individuele toernooi.

Zo verloren bij de dames recurve Gaby Schloesser en Quinty Roeffen hun wedstrijden in de 1/32e finale. Schloesser verloor na shoot-off van de Australische Haywood, terwijl Roeffen verloor van de Duitse topper Kroppen. Bij de heren konden Rick van der Ven en Steve Wijler hun goede ranking geen vervolg geven in de eliminatiefase. Van der Ven verloor van de Braziliaan Quintanilhia en Wijler van de Brit Woodgate. Willem Bakker verloor al eerder in de 1/64e finale; daar was de Amerikaan Joonsuh Oh te sterk.

Dit betekent dat in het finaleweekend alleen in de mixed recurve er nog kans is op een World Cupmedaille voor het duo Schloesser / Van der Ven. Bij de compounddiscipline wist niemand zich te plaatsen voor een medaillewedstrijd.


Duo Schloesser/Van der Ven gaat voor bronsUntitled photo

Op vrijdagochtend 24 juni kwamen de mixteams in actie. In de compoundklasse verloren Mike Schloesser en Sanne de Laat in de achtste finale na een shoot-off van het duo Paiz/Hernandez uit El Salvador. De Midden-Amerikanen schoten twee X-en, terwijl het Nederlandse tweetal een X en een 10 schoot. Dat betekende dat het compoundtoernooi voor alle Nederlanders was afgelopen.

In de recurveklasse toonden Gaby Schloesser en Rick van der Ven andermaal aan dat ze een goed mixed team vormen. Ze wonnen in de achtste finale door een sterk optreden met 6-0 van het Franse duo Barbelin/Valladont. Zeer overtuigend was vervolgens de kwartfinale tegen Turkije, dat met Olympisch winnaar Gazoz en Coskun de strijd aanging. Het Turkse tweetal won de eerste set met 38-37, waarna Gaby en Rick in de tweede set met een topscore van 40 terugsloegen. Set 3 en 4 gingen met 37-34 en 39-32 naar Nederland, waardoor in de halve finale de Verenigde Staten de tegenstander was. Brady Ellison en Casey Kaufhold bleken in een spannende partij net te sterk: 5-3. Daardoor schiet TeamNL zondag om 11u18 om het brons; tegenstander is dan Slovenië.

Vrijdagmiddag komen de recurvers individueel in actie.


TeamNL Handboog komt net te kort bij de recurve teams en compound individueel


De derde dag van de Hyundai World Cup in de Franse hoofdstad begon met de recurve team matches. Bij zowel de heren als de dames hoefden de teams in de 1/12 finale niet in actie te komen. Steve, Rick en Gijs waren pre-seeded door hun kwalificatie score, en Gabriela, Laura en Quinty hadden een bye. Toch verliep de 1/8 finale niet zoals verwacht waarbij zowel de heren als de dames de match te voorzichtig begonnen. De heren kwamen nog terug op een 4-4 maar verloren de shoot-off. Ook het nog jonge damesteam begon de match te voorzichtig tegen de Turkse tegenstanders en verloor de match met 0-6.

In de middag schoten de dames en heren compound hun individuele eliminaties. Sanne de Laat die zich als zestiende had gekwalificeerd kwam in de 1/32 finale net een punt te kort in de match tegen Paola Maria Ramirez Gonzalez. Ook Martine Stas-Couwenberg en Laura Schuit kwamen te kort om door te gaan naar de 1/16 finale. Hiermee eindigde deze World Cup stage voor de compound dames.
Bij de compound heren waren het Mike Schloesser en Jean Pascal Everaers die in actie kwamen. Jean Pascal verloren zijn 1/32 match van de als vierde geplaatste Koreaan Yonghee Choi. Mike Schloesser zette een perfecte 150 neer tegen Neil Bridgewater, en deed dat in de 1/16 finale nog een keer tegen de Italiaan Marco Bruno. In de 1/8 finale werd het te spannend tegen de Fransman Nicolas Girard. De score na vijf rondjes was 147-147 en beide heren schoten een X in de shoot-off. Helaas voor Mike zat die van Nicolas Girard dichterbij waardoor hier het individuele toernooi klaar was voor de compound mannen.

Vrijdag komen in de ochtend de recurve en compound mixed teams in actie in Parijs. Zowel Gabriela en Rick, als Sanne en Mike, zijn pre-seeded voor de 1/8 finale door hun kwalificatie score. In de middag staan zes Nederlandse sporters aan de lijn tijdens de individuele eliminaties voor de recurve dames en heren.


Top tien kwalificatie voor Steve Wijler en Gabriela Schloesser in Parijs


De tweede dag van de World Cup in Parijs begon met de eliminatie fase voor de compound teams. Hierin strandde zowel het compound heren als het compound dames team in hun match tegen Turkije. Op het middagprogramma stond de kwalificatie voor de recuresporters.

Bij zowel de recurve heren als de recurve dames is er een Nederlandse sporter in de top tien van de kwalificatie geëindigd vandaag. Steve Wijler is de hoogst geklasseerde Nederlander op een zevende plaats met 678 punten. Slechts een punt achter Steve staat Rick van der Ven op een elfde plaats met 677 punten. Gijs Broeksma kwalificeerde zich als 34e met 667 punten en Willem Bakker als 69e met 652 punten.
Gabriela Schloesser gaat de eliminatiefase in als negende dame met een score van 665 punten. Laura van der Winkel gaat met 642 punten als 34e door naar de eliminaties en Quinty Roeffen als 52e met 628 punten.

Direct na de kwalificatie schoten de heren al hun 1/64 finale alvorens morgen de eliminaties tot en met de halve finale zullen plaatsvinden. Steve, Rick en Gijs zullen morgen weer in actie komen. Willem verloor zijn match tegen de Amerikaan Joonsuh Oh, na een 4-0 voorsprong, met 5-6.

Als team kwalificeren Steve, Rick en Gijs zich als vijfde. Gabriela, Laura en Quinty kwalificeren zich nog net binnen de top tien op een negende plaats. Steve en Rick schieten dit toernooi samen als recurve mixed team op aanwijzen van de technische staf. Zij kwalificeerden zich als zesde.

 


 

Mike Schloesser schiet sterke eerste kwalificatiesessie


Op de eerste dag van de World Cup in de Franse hoofdstad stond TeamNL Handboog aan de lijn voor de officiële training, en voor de kwalificatie sessie voor de compound heren en dames.

Bij de compound dames is het Sanne de Laat die met haar 16e plaats de hoogst geplaatste Nederlandse is. Martine Stas-Couwenberg kwalificeerde zich als 45e met 676 punten en Laura Schuit kwalificeerde zich als 62e met 645 punten.
Mike Schloesser was heer en meester bij de compound heren met een top notering, 360 uit 360 punten in de eerste kwalificatiesessie en totaal vier punten voorsprong op de nummer twee. Jean Pascal Everaers kwalificeerde zich als 61e met 692 punten, maar Sil Pater komt te kort voor de eliminaties met en score van 685 punten en een 72e plaats.

Als team heeft TeamNL Handboog compound zich bij de heren als twaalfde gekwalificeerd. Zij hebben voor de 1/12 finale een bye maar komen morgen in de 1/8 finale in actie tegen Turkije. De dames kwalificeerden zich net als de heren als twaalfde en komen in de 1/8 finale in actie tegen Turkije. Het mixed team bestaande uit Sanne en Mike kwalificeerde zich als zesde.

De omstandigheden in Parijs zijn warm en vandaag lichtelijk benauwd. Het kleine beetje wind dat aanwezig was verdiende wel direct aandacht maar de Nederlandse ploeg heeft er zin in. Donderdag gaat het individuele toernooi verder voor de compound heren en dames, morgen komen de compound teams en de recurve heren en dames in actie.