Na de dagen van aankomst, controle en training gaf TeamNL bij de European Bow Hunting Championships (EBHC 2022) in het Franse Confolens kleur aan de March of Nations. De bijna 100 koppen tellende Nederlandse equipe liet zich overduidelijk zien tijdens de parade. TeamNL Captain en NHB-bestuurslid Jeroen Faro: “De sfeer is uitstekend; iedereen heeft er veel zin in!”

Na die parade van zondag, was het maandag de eerste wedstrijddag. Jeroen Faro over zijn eerste dag: “Het parcours vandaag was echt schitterend met zeer steile hellingen. Ik ben wel benieuwd hoe veilig het blijft als het later deze week gaat regenen.” Daarmee verwees hij naar de voorspelde regen op met name donderdag. Laten we voor iedereen hopen dat er geen ongelukken gebeuren en dat het vooral een handboogfeest is wat het de eerste dagen al is.

Zo zagen we op dag 1 waarom Sjan Huijbregts met haar barebow een klasse apart is. Ze staat ruim bovenaan in haar klasse, wat de heren Schenkel en De Groot haar ook nadoen met hun barebow. Natuurlijk gaat het voor onze landgenoten niet alleen maar om de bovenste plaatsen. Zo is Arthur Verschuren al blij dat het mee kan doen, nadat hij op de route naar Confolens werd getroffen door autopech, waar de geel-blauwe vrienden van de ANWB hem verder op weg moesten helpen. Met zijn compound kan hij de competitie nu in ieder geval lekker aangaan. Leuk is ook te zien dat jonge talenten als Willem Meijer en Dylano Herrebout goed meedoen in het zeer internationale veld. Ze staan op de plekken 1 en 3 in hun klasse: young adult bowhunter-recurve. Bondsraadslid Christina Adamidis is ook van de partij in de klasse dames bowhunter-recurve. In die klasse zien we Marcella van Haasteren na dag 1 bijna aan top staan.

Zomaar een greep uit de eerste dag van de EBHC. Meer volgt later deze week nog wel.

Geniet er van beste schutters!