De World Games in het Amerikaanse Birmingham zijn vandaag begonnen met de kwalificaties voor compound. Op dit internationale toernooi staan twee disciplines op het programma, eerst compound target en vanaf zondag de veldwedstrijd met recurve en barebow.

Bij compound komen Mike Schloesser, Jody Beckers en Sanne de Laat voor TeamNL Handboog in actie. De officiële training van gisteren werd geschoten onder zeer warme omstandigheden. “Een gevoelstemperatuur in de ochtend van zo’n 44 graden,” aldus bondscoach Marcel van Apeldoorn. Mede daarom werd besloten om niet deel te nemen aan de openingsceremonie maar te focussen op het toernooi.

Het toernooi begon vandaag om 09:30 lokale tijd (16:30 CET) met de kwalificaties. Bij de heren stond Mike bovenaan met 356 punten in de eerste helft en een punt meer (357) in de tweede helft. Daarmee komt hij op punten gelijk met de Canadees Christopher Perkins, maar Mike schoot beduidend meer x’en.
Jody Beckers en Sanne de Laat kwalificeerden zich als respectievelijk 14e en 18e bij de compound dames. Jody begon de sessie met een 342 en sloot af met 349, wat samen uitkomt op 391 en 19 x’en. Sanne begon met een puntje minder dan haar landgenote (341) en sloot de sessie af met 344. Hiermee komt zij op een totaal van 685 en 15 x’en.
De individuele eliminaties zullen later vandaag (in de Nederlandse avond) plaatsvinden.

Het compound mixed team, bestaande uit Mike en Jody kwalificeerde zich als zesde van de tien deelnemende landen. Thuisland Verenigde Staten van Amerika was de eerste tegenstander voor de Nederlanders. De eerste ronde was gelijk. Daarna zetten Mike en Jody sterk door met een punt voorsprong en dat leidde na vier rondjes tot een winst van 154-158. Daarmee legden Mike en Jody de Amerikanen het zwijgen op in eigen land. Morgen de halve finale tegen Mexico.