In een zinderende finale pakken Mike Schloesser en Jody Beckers de zilveren medaille in de finale van de mixed team compound finale van de World Games. Een shoot-off moest de beslissing brengen, waarbij de Colombianen na een jurybeoordeling van de eerste pijl wonnen van het Nederlandse duo. Zilver op de World Games was dus het resultaat voor TeamNL Handboog. Ze waren zo ontzettend dichtbij.

Het Nederlandse tweetal schoot de finale tegen het sterke Colombiaanse duo Sarah Lopez – nummer 1 van de wereld – en Daniel Munoz, die de finale hadden gehaald door achtereenvolgens El Salvador en India te verslaan. Jody en Mike versloegen op weg naar de finale de Verenigde Staten en Mexico. In de kwartfinale werd gewonnen van het thuisland door een sterk optreden: 158-154. In de halve finale tegen de Mexicanen was een zege met één punt verschil voldoende: 157-156.

In de finale ging het vanaf het begin gelijk op. In de eerste set pakten zowel de Nederlanders als de Colombianen 39 punten door drie tienen en een negen te schieten. In de tweede set werd het 39-38; Colombia kwam voor door een 8 bij Nederland naast drie tienen. Vervolgens draaiden Jody en Mike de stand om. Zelf schoten ze drie tienen en een 9, terwijl het Zuid-Amerikaanse duo drie negens en een 10 schoot: 116-115 in het voordeel van Nederland. In de vierde set werd het wederom spannend. Doordat onze landgenoten naast twee tienen twee negens schoten en de Colombianen op 39 punten uitkwamen, werd duidelijk dat een shoot-off de beslissing moest brengen. Het stond namelijk 154-154 in het snikhete Birmingham.

In de shoot-off schoten zowel Lopez als Munoz een 10, ook al moest de scheidsrechter bepalen dat de tweede tien ook daadwerkelijk een 10 was. Omdat Jody en Mike samen 19 punten schoten, ging de World Gamestitel naar het Colombiaanse duo. Jody en Mike waren ontzettend dichtbij, maar desondanks toch tweede. Prachtig zilver; dat zeker.

Bondscoach Marcel van Apeldoorn reageerde na de finale: “Een mooi moment voor deze twee sporters, die elkaar al heel lang kennen, om op het hoogste niveau zo samen te presteren. Een spannende wedstrijd waar zilver wordt gewonnen. Een trots gevoel overheerst.”

In het individuele toernooi wisten Mike, Jody en Sanne geen medaille te veroveren. Het goud ging uiteindelijk naar de Mexicaan Becerra en de Britse Gibson.

Gaby Schloesser
De World Games worden vanaf zondag 10 juli vervolgd met de veldwedstrijd voor recurveschutters. Daar komt namens Nederland Gaby Schloesser in actie, gecoacht door Mike Schloesser.

The podium of the compound mixed team at the 2022 World Games