ME3T is voor jeugdschutters met de leeftijd onder 21 jaar, die lid zijn van een vereniging binnen Rayon 3. ME3T is een groep trainers die zich wil inzetten om wat extra’s te bieden aan gemotiveerde jeugdschutters (ook met een beperking) die zich wat meer willen ontwikkelen op het gebied van de handboogsport, dit kan op elk gebied en elke discipline zijn. Op 25 juni vond bij OGIO 1864 te Eindhoven de eerste info/ ontmoetingsdag plaats. Via OGIO ontvingen wij onderstaand verslag over deze dag.

ME3T is een training voor alle jeugd tot en met 20, alle bogen, alle disciplines, met of zonder beperking. Opgezet om jeugd die net iets meer willen een extra training te bieden. Het is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Je moet een doel stellen en er zeker één seizoen aan werken met de trainers van ME3T en je eigen trainer (als die aanwezig is).

Een doel kan zijn om je voor te bereiden om een eerste 3D wedstrijd te schieten of op een bepaalde afstand te leren schieten. Er zullen regelmatig workshops gehouden worden. Mocht het thema ook interessant zijn voor anderen, buiten de deelnemers van ME3T, dan zal alle jeugd van het Rayon een uitnodiging krijgen. Ook kan het zijn dat het thema juist interessant is voor trainers of ouders, ook dan wordt de uitnodiging breder uitgezet. Er wordt vanuit het Rayon gemonitord en via de regio’s één keer per maand op een zaterdag getraind.

De jeugd had van te voren de mogelijkheid zich aan te melden. 21 schutters variërend in de leeftijd van 8 tot 19 waren aanwezig.

De dag begon met een presentatie hoe, waar en door wie de trainingen zullen plaatsvinden en gegeven worden. Schutters, ouders en trainers kregen daarna de mogelijkheid om vragen te stellen. De sporters schoten daarna in 3 blokken van 45 minuten op verschillende doelen: veldschieten met een hoog-laag doel, 3D met een ‘vliegende hond’, en indoor op verschillende doelen en vanaf /vanuit verschillende schietposities. De oefeningen waren vooral gericht op balans en rust.

Aan het eind van deze gezellige dag hebben 15 schutters besloten zich in te schrijven. Jeugd uit Rayon 3 kan zich nog steeds aanmelden en instromen. De ‘echte’ trainingen beginnen in september.

Ben jij jeugdlid in Rayon 3 en wil je ook meedoen? Meld je aan via ger.regio112@outlook.com onder vermelding van je voornaam en achternaam, leeftijd en bondsnummer.