[19-08-2022 15:57]

Op het Europees Kampioenschap Outdoor voor Jeugd hebben de compound onder 21 jongens vandaag het brons gewonnen. Jay, Stef en Robert wonnen met 227-224 van het Sloveense team.

Jay, Stef en Robert begonnen de team eliminaties sterk met een 228-233 winst tegen het Britse team in de kwartfinale. In de halve finale waren de Denen te sterk met 238-232 waardoor onze sporters om het brons zouden gaan schieten. De als derde gekwalificeerde Slovenen begonnen sterk maar halverwege wisten Jay, Stef en Robert samen het tij te keren en in de laatste ronde te winnen.

Bij de recurve meisjes onder 18 was Quinty Roeffen door haar vijfde plaats in de kwalificatie pre-seeded voor de 1/16 finales. Fleur van de Ven wist met 2-6 haar eerste individuele match te winnen, alleen Marit van Grinsven kwam net te kort in haar match die ze met 6-4 verloor. Quinty Roeffen schoot in de 1/16 finale een spannende match tegen haar Poolse tegenstander. Na een 4-4 stand was de vijfde set voor de Poolse waardoor het individuele toernooi er voor Quinty op zit. Fleur van de Ven schoot ook een spannende match en wist na een eerste verloren set terug te komen en met 4-6 te winnen. In de achtste finale moet Fleur haar meerdere erkennen in haar Spaanse tegenstander.
Jelte Steer kwam in zijn 1/24 finale sterk terug en won met 4-6 van zijn Oostenrijkse tegenstander. In de 1/16 finale kwam Jelte punten te kort om te winnen waarmee zijn individuele toernooi in Lilleshall tot een einde komt.
Jessie van de Munckhof kwalificeerde zich als 14e eerder deze week en schoot haar 1/16 finale match tegen haar Slowaakse tegenstander. In deze match kwam zij slechts een puntje te kort waardoor Jessie met 135-134 verloor.

Coach Peter Elzinga is goed te spreken over de jonge groep sporters. “Er zijn zo veel goede leermomenten geweest en zulke prachtige resultaten onder andere in Roemenië en dit EK met de bronzen medaille voor Jay, Stef en Robert. Er zijn zo veel goede momenten geweest dat ik hartstikke trots ben op deze ploeg.”

 


 

Onder 21 sporters eindigen bij laatste acht op EK Outdoor Jeugd

[18-08-2022 18:03]

Vandaag stonden de individuele eliminaties voor de onder 21 sporters op het programma van het Europees Kampioenschap Outdoor voor jeugd. Op het kwalificatie veld in het Britse Lilleshall schoten wisten Jay Tjin-A-Djie en Stef Willems door te dringen naar de laatste acht, maar kwamen tot aan de kwartfinale.

Bij de recurve meisjes onder 21 eindigde het toernooi voor Mary-Ann Tempelman na een gewonnen shoot-off in de 1/16 finale toch in de achtste finale. Bij de recurve jongens onder 21 wonnen Kay van Laarhoven en Yael Smeets hun 1/24 finale en verloor James Stephens de match van zijn Duitse tegenstander. In de 1/16 finale troffen Kay en Yael elkaar ongelukkig maar was de 6-0 winst voor Yael Smeets. In de achtste finale schoot Yael een spannende match tegen zijn Britse tegenstander. Om en om wonnen zij een set maar de laatste was toch voor de Brit.

Bij de compound meisjes onder 21 moest Veerle Sparreboom haar meerdere erkennen in de 1/16 finale match tegen de Deense Pil Munk Carlsen. Bij de compound jongens onder 21 begonnen de sporters alle drie met een bye in de 1/24 finale. Jay Tjin-A-Djie en Stef Willems wonnen hun 1/16 finales maar voor Robert van de Kamp eindige zijn individuele toernooi hier. Zowel Jay als Stef wonnen hun achtste finale maar verloren, ondanks een sterke 145 punten voor Jay hun kwartfinales. Hiermee zijn alle onder 21 sporters uitgeschakeld op het EK Jeugd in Lilleshall.

Hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal is naar eigen zeggen super tevreden. “Als je de scores plat bekijkt lijkt het niet alles, maar de manier waarop ze geschoten hebben en elkaar geholpen hebben was super.” Op een kampioenschap voor de jeugd zijn score en uitslagen niet alles. Ontwikkeling en coachbaarheid staan centraal. En niet alleen ontwikkeling bij de sporters maar ook bij de staf want Steve Wijler valt als coach goed in de groep en is van toegevoegde waarde.

Morgen gaat het programma verder met de individuele eliminaties voor de onder 18 sporters.

 


 

Goede prestaties van een talentvolle jonge groep sporters op EK Outdoor Jeugd

[17-08-2022 21:26]

Een hele mooie sportdag met prachtige prestaties” zo vat hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal de dag samen. De hele ochtend stonden de sporters en staf in regen en op momenten werd het zelfs koud, op een dag die al om negen uur begon. De middag was droger, zachter en er was minder wind.

De mixed teams begonnen de dag met de eerste eliminatierondes. Het compound onder 21 team bestaande uit Veerle Sparreboom en Jay Tjin-A-Djie komt direct in de achtste finale gelijk tegen frankrijk met 147-147 maar verliest de shoot-off. Het recurve onder 21 team bestaande uit Mary-Ann Tempelman en Kay van Laarhoven was pre-seeded voor de achtste finale, won deze ook sterk met 2-6 van Polen maar verloor daarna de kwartfinale van de Britten met 6-0

Het recurve onder 18 mixed team zet een “hele knappe prestatie” neer volgens hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal. Quinty Roeffen en Jelte Steer vechten zich vanaf een 13e kwalificatieplaats in de 1/12 finale door tot aan de bronzen finale tegen Slowakije. Na twee sets te hebben verloren pakken zij er ook weer twee terug waardoor de shoot-off de uitkomst van de match zou gaan bepalen. Deze verliezen zij maar zij mogen terugkijken op een hele nette prestatie.

Het recurve onder 18 meisjesteam zet een geweldige prestatie neer en schoot echt als team in Lilleshall. Zij komen morgen in actie in de kwartfinale. Ook het recurve onder 21 jongensteam stijgt boven het eigen gemiddelde van de kwalificatieronde maar moest hun meerdere erkennen in Polen na een 5-1 verlies. Het compound onder 21 jongensteam won de kwartfinale ruim van Groot-Brittannië maar kwamen 6 punten te kort in de halve finale tegen Denemarken. Vrijdag komen zij weer in actie in de bronzen finale tegen Slovenië

Hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal is goed te spreken over de prestaties vandaag “Ik ben super trots op al deze mooie jonge sporters die elkaar helpen, steunen en aanmoedigen.” Morgen gaat het toernooi verder met

 


 

Europees Kampioenschap voor de Jeugd in Lilleshall begonnen met kwalificaties

[16-08-2022 20:35]

Vandaag is het Europees Kampioenschap Outdoor voor jeugd dan echt begonnen met de kwalificaties. Gisteren stonden de officiële trainingen al op het programma maar vandaag werden de eerste punten genoteerd. Dertien sporters in zeven categorieën maken deel uit van TeamNL Handboog.

De hoogst genoteerde kwalificatie scoren in haar eigen categorie was voor Quinty Roeffen, Quinty kwalificeerde zich met 662 punten als vijfde bij de meisjes onder 18 recurve. Fleur van der Ven kwalificeerde zich als 22e met 629 punten en Marit van Grinsven als 38e met 592 punten. Jelte Steer kwalificeerde zich eveneens als 38e maar dan bij de jongens onder 18 recurve met 614 punten. Het enigste compound meisje onder 18e is Jessie van den Munckhof kwalificeerde zich als 14e met 649 punten.
Bij de sporters onder 21 was het Jay Tjin-A-Djie die de beste kwalificatie in zijn categorie schoot. 690 punten waren goed voor een negende plaats bij de jongens onder 21 compound. Stef Willems kwalificeerde zich als 13e met 687 punten en Robert van de Kamp als 18e met 678 punten. Veerle Sparreboom kwalificeerde zich als 23e met 635 punten bij de meisjes.
Kay van Laarhoven was vandaag de best presterende bij de jongens onder 21 recurve met een 14e plaats (649 punten) in de kwalificatie. Yael Smeets kwalificeerde zich met 641 punten net achter Kay op een 19e plaats. James Stephens behaalde met 614 punten de 44e plaats. Mary-Ann Tempelman kwalificeerde zich bij de meisjes onder 21 recurve als 16e met 619 punten.

Hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal vatte de eerste dag van het toernooi samen als “een hele mooie eerste dag” Het toernooi in het Britse Lilleshall is erg goed georganiseerd met een mooi ruim veld waar de wind vrij spel heeft maar af en toe verrassend uit de hoek komt.

Morgen gaat het toernooi verder met de mixed teams, individuele matches voor recurve onder 18, recurve onder 21 en compound onder 21 mannen, en de dag zal worden afgesloten met de team matches tot aan de halve finale voor compound.