Tijdens het Nederlands Kampioenschap Indoor op 5 maart dit jaar werden niet alleen de nationale titels verdeeld, maar ook de Handboog Awards uitgereikt. Er was een award voor de Breedtesporter van het jaar, Vereniging van het jaar, Handboogsporter van het jaar, Vrijwilliger van het jaar, Handboogmoment van het jaar en Talent van het jaar. Voor de Vereniging van het jaar en Vrijwilliger van het jaar was er naast de award ook een waardecheque om te investeren in de sport.

Recent ontvingen wij bericht van Vrijwilliger van het jaar 2021, Niels Buitenhuis, dat hij een goede besteding had gevonden voor zijn 150 euro waardecheque. Niels ontving tijdens een uniek NK Indoor in zijn scheidsrechtershirt als hoofdscheidsrechter de award en dat is ook waar de besteding van het bedrag naartoe gaat.

Het bedrag gaat naar een vierdelige portofoonset die gebruikt gaat worden door Niels en de scheidsrechters waar hij mee samenwerkt. Zo kunnen scheidsrechters onderling contact houden, beter samenwerken en daarmee beter de wedstrijden begeleiden. Twee weken geleden in Purmerend tijdens de laatste stage van de Lowlands Archery Series 50/70 ronde waren ze voor het eerst in actie.