Op maandag 12 september is het nieuwe bondscompetitieseizoen officieel van start gegaan. In een aantal regio’s ontbrandde direct de strijd om de punten, andere regio’s starten in een iets later stadium. De bondscompetities zijn er voor NHB-leden van alle leeftijden en van ieder niveau. De deelnemers schieten maximaal zeven wedstrijden in de eigen regio, waarna de beste sporters van iedere klasse doorstromen naar de Rayon Kampioenschappen. Tijdens die kampioenschappen kan men zich plaatsen voor de Bondskampioenschappen. Dit zijn de landelijke finales.

Onderstaande tabel toont een totaaloverzicht van de ontvangen inschrijvingen.

Aantal sporters ingeschreven Indoor 2056
25m1pijl 1649
Aantal unieke sporters 2448 (81 met meerdere bogen)
Aantal teams ingeschreven Indoor 170
25m1pijl 156

Het platform MijnHandboogsport maakt het mogelijk dat wedstrijduitslagen direct na afloop van een wedstrijd al online te zien zijn. Zo zie je als deelnemer direct hoe je er voorstaat in jouw competitieklasse.

Klik hier voor de uitslagen/ tussenstanden van de indoor-competitie
Klik hier voor de uitslagen/ tussenstanden van de 25m1pijl-competitie

De komende weken en maanden publiceren we regelmatig updates met opvallende feitjes, prestaties of achtergrondverhalen uit de bondscompetities. Heb je iets leuks, opvallends of ronduit unieks meegemaakt? Laat het ons weten via een e-mail naar wedstrijdzaken@handboogsport.nl.