Afgelopen weekend vond de eerste stage van de Indoor World Series plaats in het Luxemburgse Strassen tijdens de GT Open. Een een wedstrijd waar veel Nederlandse sporters te vinden waren, maar zeker ook internationaal omdat het goed te combineren is met de JVD Open twee weken geleden.

Zestien Nederlandse sporters stonden er aan de lijn verdeeld over zowel recurve als compound, bij zowel de mannen als de vrouwen. Bij de compound vrouwen kwalificeerde Sanne de Laat zich als elfde en schoot zich in de matches nog naar de negende plaats. Laura Schuit kwalificeerde zich als 28e maar eindigde als 17e.

Het was Laura van der Winkel die bij de recurve vrouwen zich als eerste kwalificeerde, een punt voor landgenoot Gaby Schloesser. Kort daarachter kwalificeerde Quinty Roeffen zich als vierde en Fleur van der Ven zich als negende. Daarmee stond het hele Nederlandse recurve dames team in de top 10. Tot en met de achtste finale hielden de vier Nederlandse stand tot Quinty en Fleur hun match verloren. Laura en Gaby kwamen elkaar niet tegen en schoten beiden in de halve finale om de kans op goud. Laura van der Winkel verloor haar halve finale met 3-7, Gaby won haar finale met 6-2 en zou later de GT open winnen door met 7-1 te winnen van Jennifer Devaux.

Bij de compound mannen opnieuw een Nederlander op de eerste plaats in de kwalificatie. Mike Schloesser schoot 597 uit 600 punten op 18 meter en World Archery scoring. Jay Tjin-A-Djie kwalificeerde zich als 21e, Jelle Reule als 33e en Jordi Vlieland als 50e. Zowel Mike als Jay wonnen hun 1/16e finale waarbij Jay won van Jean Philippe Boulch, echter moest Jay in de achtste finale zijn meerdere erkennen in Mathias Fullerton. Mike schoot zich naar de gouden finale tegen Nicolas Girard waar beiden heren foutloos bleven tot de laatste ronde. Helaas noteerde Mike in de laatste ronde twee negens en eindigde hij als tweede.

De hoogst genoteerde Nederlander bij de recurve mannen tijdens de kwalificatie was Steve Wijler. Steve kwalificeerde zich met 595 punten als tweede, Gijs Broeksma kwalificeerde zich als achtste, Willem Bakker als efde, Rick van der Ven als 27e, Kay van Laarhoven als 35e en Yael Smeets als 37e. Willem, Gijs, Steve en Rick gingen door naar de 1/16e finale waar Willem, Gijs en Steve van hun tegenstander wonnen. In de achtste finale verloor Gijs zijn match met 4-6 en verloor Steve na een shoot-off zijn match. Willem Bakker won en kwam Sachin Gupta tegen in de kwartfinale waar hij met 4-6 van verloor.