Afgelopen weekend hebben zowel Mike Schloesser als Gaby Schloesser de Taipei Archery Open gewonnen in Chinese Taipei. Naast dat beiden zich op de zaterdag ook al als eerste kwalificeerden schoot Gaby een nieuw Nederlands Record.

Op 10 en 11 december vond de eerste editie van de Taipei Archery Open plaats in Chinese Taipei als onderdeel van de Indoor World Series 250. Mike deed zijn bijnaam Mister Perfect eer aan door als eerste 600 punten te schieten in de kwalificatie. Achter hem kwalificeerde het Chieh-Lun Chen (585 punten) en Wei Chen Wei (583 punten) beiden uit Taipei zich als tweede en derde.
Ook Gaby schoot een zeer sterke kwalificatie met 590 punten bij de recurve vrouwen. Met een kwalificatie score van 590 punten schiet zij ook een nieuw Nederlands Record indoor 18m (60p).

Het was awesome. Het schieten voelde geweldig en het was een heel mooie en zuivere 300 in de eerste helft. De manier waarop ik schoot gaf me veel voldoening” aldus Mike na afloop van de kwalificatie. “Ik ben zeker blij. Ik voelde me echt op mijn gemak” vertelt Gaby op zaterdag. “Het is leuk om te zien hoeveel mensen hier in Taipei genieten van het boogschieten. Het staff is erg behulpzaam en de schiethal is geweldig.

Gaby schoot zich probleemloos door de individuele eliminaties met met 6-0 overwinningen tot aan de halve finale. Wan-Ting Fang (TPE) won drie setpunten maar Gaby had de overhand en won met 7-3. Ook de gouden finale tegen Shilin Liu won Gaby sterk met een 6-0 winst.
Mike begon de individuele eliminaties net als Gaby met een -bye- in de 1/16e finales en noteerde een 150-144 in de 1/8e finale. Alleen in de kwartfinale kwam zijn tegenstander dichtbij maar Mike won met 147-145 van Hao-Xun Zhang. De halve en gouden finale won Mike beiden met 149 punten.