In het weekend van 14 en 15 januari is De Maaspoort Den Bosch andermaal het domein van de beste indoor-handboogsporters van Nederland. Bij de komende editie van de Nederlandse Kampioenschappen is er een aantal wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren. In dit artikel presenteren we de belangrijkste aanpassingen in het wedstrijdprogramma. Daarnaast vind je hier relevante wedstrijdinformatie én het  inschrijfformulier. 

Zaterdag 14 januari 2023 – NK Indoor Jeugd 
De zaterdag staat volledig in het teken van het NK Indoor Jeugd. Er wordt geschoten in de leeftijdscategorieën Onder 18 en Onder 21; in de materiaalklassen recurve en compound.

Zondag 15 januari 2023 – NK Indoor Senioren
Op zondag is het de beurt aan de senioren, waarbij aangetekend dat ook jeugdsporters aan dit NK deel kunnen nemen.

Barebow toegevoegd aan wedstrijdprogramma
Voor het eerst zullen de barebow-schutters hun opwachting maken in De Maaspoort.
Dat doen zij op zondag 15 januari tijdens het NK Indoor Senioren.

Kwalificatieronde NK Indoor Senioren ingekort
Tijdens het NK Indoor Senioren worden 2 kwalificatiesessies gehouden. Iedere deelnemer schiet één kwalificatiesessie. Een kwalificatiesessie gaat over 1 x 30 pijlen. Op deze manier stellen we enerzijds zoveel mogelijk sporters in de gelegenheid om deel te nemen en zorgen we er anderzijds voor dat de medaillefinales aan het einde van de middag geschoten kunnen worden.
Kortom: evenveel deelnemers als voorheen, een compacter wedstrijdschema, kortere wachttijden en een dag vol handboogactie en -kijkplezier!

Klik hier voor het wedstrijdreglement
Klik hier voor het voorlopige tijdschema

UPDATE 9 januari: de inschrijving is gesloten
Op maandag 9 januari ontvangen alle deelnemers en reservesporters de laatste wedstrijdinformatie ontvangen.