Afgelopen week vond het IFAA World Indoor Archery Championships 2023 plaats in het Britse Kent. Vijf Nederlandse schutters reisden af voor zes dagen toernooi in Groot Brittanniƫ.

Het toernooi begon met de registratie en openingsceremonie op maandag 13 februari, gevolgd door vier dagen van competitie. 498 schutters uit 28 landen kwamen samen en schoten drie wedstrijden waarvan twee IFAA Indoor rondes en een IFAA Flint ronde welke samen een totaal score vormden.

De hoogste score was voor Olaf van Vlodrop die deelnam in de klasse Bowhunter Unlimited Adult Male. Hij opende dinsdag met de op een na beste score in zijn klasse en behield vorm. Olaf eindigde als tweede achter de Zuid-Afrikaan Nico Jonker.
Chantal Noest nam ook deel in de Bowhunter klasse bij de Adult Females. Zij verbeterde in de tweede IFAA indoor ronde haar eerdere score en eindigde op een achtste plaats.
In de Historical Bow Veteran Male categorie twee Nederlanders met Ernie Breuer en Maarten Porsch. Ernie overweldigde zijn mede schutters met een eerste IFAA Indoor ronde score die bijna 30 punten hoger lag dan de nummer twee. Ernie wint dan ook met 113 punten verschil de Historical Bow Veteran Male categorie. Maarten Porsch eindigt als vijfde in diezelfde klasse.
Judith Porsch schoot haar eerste IFAA Indoor ronde een punt meer dan Ernie bij de mannen. En ook in de Flint ronde en tweede Indoor ronde bleef haar niveau hoog. Zij eindigt het toernooi met 619 punten als beste dame.

Het Style team Historische Boog bestaande uit Judith Porsch, Ernie Breuer en Maarten Porsch is tweede geworden bij de team kampioenschappen.