Zaterdag 11 maart zal het Nederlands Studenten Kampioenschap Handboogschieten plaatsvinden in Eindhoven. Dit jaar is de organisatie in de handen van E.S.H. Da Vinci en kunnen de studenten deelnemen in drie categorieën; compound, recurve en barebow. Voor deze wedstrijd maakt de organisatie geen onderscheid tussen geslacht waardoor iedereen (mixed) samen zal deelnemen in de categorie voor de boog waarmee geschoten zal worden. Deelnemers komen van Nederlandse HBO of WO instituten en zijn tussen de 16 en 30 jaar oud. Maar ook voor studenten die naar school gaan bij een MBO instituut, hun PhD aan het halen zijn of in het buitenland studeren biedt de organisatie mogelijkheden per persoon.

Een maximaal aantal van 64 deelnemers zal op zaterdag 11 maart aan de lijn staan in Eindhoven en een 30 pijlen tellende kwalificatie schieten. Daarna vinden de eliminaties plaats tot er drie nieuwe Nederlands Studenten Kampioenen kunnen worden gekroond. Voor de winnaars van het kampioenschap de honorable titel van ‘Nederlands Studenten Kampioen handboogschieten 2023’ waarbij de top drie uit iedere categorie een medaille, trofee en presentje ontvangt. Deelnemers die het niet halen tot de finales mogen meedoen aan de ‘lucky loser’ ronde waar zij munten voor het feest na afloop kunnen winnen.

Het NSK is dan ook meer dan alleen een wedstrijd. Het is een evenement waar studenten vanuit heel Nederland samenkomen om de sport te beoefenen. En om na afloop samen te eten, met een foodtruck, themafeest, en veel gezelligheid.