Honzik Pavel heeft bij het Bestuur en Algemeen Directeur aangegeven te stoppen als bestuurslid Topsport, Talentontwikkeling & Opleidingen bij Handboogsport Nederland. De reden voor zijn vertrek is dat hij vanuit zijn werk uit een opleiding is gestart aan de Nyenrode Universiteit. Deze opleiding is niet te combineren met zijn fulltime baan, gezin en daarnaast een bestuursfunctie. Honzik Pavel was sinds december 2020 lid van het bondsbestuur.

Honzik Pavel: “Ik heb met veel plezier in een goed en zeer prettig bestuur gezeten en heb de Handboogsport veel beter leren kennen. Voor nu voel ik dat ik niet de tijd en aandacht kan investeren in de Bond zoals de sporters, vrijwilligers en medewerkers dat van mij verdienen.”

Voorzitter Lex Roolvink: “Honzik heeft zich in de vergaderingen van het bondsbestuur altijd onderscheiden door het stellen van scherpe vragen over diverse onderwerpen. Het bestuur vindt het jammer dat hij stopt, maar kunnen alleen maar begrip opbrengen voor zijn besluit. We danken hem voor zijn bijdrage voor de handboogsport.”

Herschikking portefeuilles
Het bestuur heeft besloten de taken van Honzik de komende tijd als volgt te verdelen:

  • Topsport en Talentontwikkeling: Bas van den Berg
  • Digitalisering en Opleidingen (m.u.v. IFAA): Henk Miltenburg
  • Opleidingen (IFAA): Jeroen Faro

De volledige taakverdeling staat op www.handboogsport.nl/de-nhb/#organisatie

Op korte termijn zal het bestuur een vacature openstellen met als doel in de bondsraad