In het weekend van 22 en 23 april vonden de individuele Rayon Kampioenschappen 25m1pijl plaats. Verspreid door het hele land kwamen in totaal ruim 400 sporters in actie. Samen met de organiserende verenigingen maakten zij er gezellige wedstrijden van waarbij er natuurlijk ook gestreden werd om de punten. Bij deze kampioenschappen stonden namelijk niet alleen de Rayontitels – en bijbehorende medailles – op het spel. Het was tevens de kwalificatiewedstrijd voor de aansluitende Bonds- en Nederlandse Kampioenschappen 25m1pijl. 

Tijdens de Rayon Kampioenschappen werd er een beroep gedaan op de schietconditie van de deelnemers. Anders dan bij de Regiocompetitiewedstrijden worden bij de Rayon Kampioenschappen namelijk 2 x 25 pijlen geschoten. Dat betekent dat sporters die een hele dag de focus weten te behouden en het vermogen hebben om technisch goed te blijven schieten, uiteindelijk boven komen drijven. Het is dan ook altijd weer een hele mooie uitdaging voor alle deelnemers.

Klik hier voor de uitslagen van de Rayon Kampioenschappen 25m1pijl Individueel 2023

UPDATE vrijdag 5 mei: klik hier voor de deelnemerslijsten voor het NK/BK 25m1p Individueel.
(Tip: gebruik de filterknoppen en scroll naar de juiste wedstrijdklasse).

Deelnemers en reservesporters ontvangen persoonlijk bericht met wedstrijdinformatie, per e-mail.
De leeftijdscategorieën Onder 18 en Onder 21 schieten op zondag 21 mei bij VZOD in Volkel.
De seniorenklassen 2 t/m 6 schieten op zaterdag 3 juni bij Doele Willem III in Boekel.
De seniorenklasse 1 schiet op zondag 4 juni bij Doele Willem III in Boekel.

Foto: Henriëtte van den Belt
De medaillewinnaars van de RK Barebow & Longbow in Rayon 3. Zij schoten hun Rayon Kampioenschap bij De Vrolijke Schutters in Rosmalen.