[21-05-2023 17:01]

Steve Wijler heeft de Hyundai Archery World Cup in Shanghai afgesloten met een bronzen medaille. De halve finale tegen Jin Hyek Oh begon Steve met een setwinst maar rondjes 27 waren niet genoeg om de Koreaan te verslaan. De strijd om het brons tegen de Chinees Zhongyuan Li begon met gedeelde punten. Steve liet de Li geen enkele ruimte met een rondje 30 en nog twee rondjes 29. Met een 6-2 winst sluit Steve de World Cup af met de bronzen medaille.

 


Goud en zilver voor TeamNL Handboog in Shanghai

[20-05-2023 14:43]

De sporters van TeamNL Handboog hebben vandaag goud en zilver gewonnen tijdens de Hyundai Archery World Cup in Shanghai. De dag begon met goud voor het compound heren team, en Mike Schloesser won individueel zilver.

Mike Schloesser, Sil Pater en Jay Tjin-A-Djie kwalificeerden zich eerder deze week als zevende en schoten zich woensdag sterk naar de gouden finale voor compound heren teams. In de gouden finale kwamen de Nederlandse heren tegen Mexico in de eerste set beiden op 58 punten maar de tweede set zou het verschil voor de match maken. Een rondje 60 tegen de 57 van de Mexicanen bracht de score op 118 voor Nederland en 115 voor Mexico en die voorsprong hebben Mike, Sil en Jay niet meer weggegeven. De Nederlanders wonnen het goud met 231 tegen 229.

In de middag schoot Mike Schloesser individueel de halve finale tegen de Koreaan Jaewon Yang. Tijdens de halve finale liet Mike slechts een punt liggen, in de eerste set, en bleef verder foutloos. Mike won de halve finale met 149-145. De gouden finale schoot hij tegen Prathamesh Samadhan Jawkar uit India. Tot aan de laatste ronde ging het gelijk op maar een negen maakte het verschil. Mike verloor de finale maar won het zilver in China.

 


Steve Wijler naar laatste vier in Shanghai

[19-05-2023 14:30]

Steve Wijler heeft vandaag individueel de laatste vier weten te halen tijdens de Hyundai Archery World Cup in Shanghai. Na winst van niemand minder dan Brady Ellison staat Steve zondag in de halve finale tegen Jin Hyek Oh.

De dag begon met de eliminatiefase voor mixed teams. Het recurve mixed team bestaande uit Gaby Schloesser en Steve Wijler won overtuigend de 1/12e finale tegen Singapore. De achtste finale tegen Japan ging gelijk op. De eerste set voor Japan, gedeelde tweede set, winst in de derde set en gedeelde punten in de vierde set betekende een gelijke stand. De winst in de shoot-off was voor Japan.

Tijdens de individuele eliminatiefase eindigde het toernooi voor de recurve dames in de 1/32e finale. Quinty Roeffen kwalificeerde zich eerder deze week als 49e en trof de als 16e geplaatste Elia Canales waar zij met 0-6 van verloor. Laura van der Winkel trof de als tiende gekwalificeerde Sihyeon Lim, won de eerste set maar verloor de match met 4-6. Gaby Schloesser won twee sets en deelde er een, net als haar Italiaanse tegenstander. In de shoot-off schoot Gaby een zeven, tegen de negen van haar tegenstander, wat resulteerde in een 5-6 eindstand.
Bij de recurve mannen ‘pech’ in de brackets want na winst in de 1/32e finale troffen Senna en Steve elkaar. Het ging gelijk op met setwinsten voor beiden, maar Steve won met 7-3 in de 1/16e finale. Gijs trof Wooijn Kim maar verloor met 3-7. Steve bewoog zich sterk door de eliminaties met een 7-3 winst in de achtste finale en als afsluiter van de dag een 6-4 winst in de kwartfinale tegen Brady Ellison.

Morgen staat de compound heren in de gouden finale tegen Mexico en schiet Mike Schloesser de halve finale tegen Jaewon Yang. Zondag staat Steve in de halve finale waar hij uitkomt tegen Jin Hyek Oh.

 


Lastige dag voor TeamNL Handboog tijdens World Cup Shanghai

[18-05-2023 19:09]

Veel gebeurd, zo kijkt hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal terug op vandaag. Een dag waar de Nederlandse sporters het lastig hadden maar Mike Schloesser zich naar de top vier schoot.

De dag begon droger dan voorgaande dagen, echter ging de eerste ronde van het recurve dames team niet lekker tegen een intimiderend Chinees team. De kans die er was voor de Nederlandse dames lieten zij niet onbenut, maar bij een 2-6 stand zijn zij als team uitgeschakeld. Toch hielden de dames er een goed gevoel aan over na de evaluatie en zijn zij klaar voor de individuele eliminaties morgen.
Ook voor het recurve heren team een uitdagende bracket met sterke tegenstanders. De match tegen Mexico wonnen zij sterk met 6-2. De kwartfinale begonnen zij met een gedeelde set tegen Japan. Maar een aantal pijlen die net de lijn niet raakten zorgde ervoor dat de heren te kort kwamen. De strijdlust om gelijk te komen was er, maar Japan was bijna foutloos en won de match met 5-1.

Voor de sporters met compound vandaag de individuele eliminaties. Sil verloor zijn eerste match met 147-148 maar met sterk scorend vermogen. Jay won de 1/32e finale maar trapte tijdens de 1/16e finale in zijn eigen valkuil door trager te schieten en kwam twee punten te kort om te winnen. Jean Pascal verloor zijn match met 143-148. Voor Mike Schloesser geen makkelijk weg naar de laatste vier. Zijn release functioneerde niet meer en hij moest overschakelen naar een andere. Zelden in de wedstrijden met Mike was een close call maar hij bereikt de top vier na een 148-145 overwinning in de kwartfinale.

 


Compound heren schieten dit weekend voor goud

[17-05-2023 15:09]

Mike Schloesser, Jay Tjin-A-Djie en Sil Pater schieten zaterdag voor goud na een sterke team-eliminatiefase vandaag. En de sporters met recurve ronden de kwalificaties af.

Mike, Jay en Sil hadden zich gisteren als zevende gekwalificeerd en wonnen de achtste finale met 232-228, de kwartfinale met 233-228 en de halve finale tegen Turkije met 234-232. Zaterdag zal het als vierde geplaatste Mexicaanse trio de tegenstander zijn.

De TeamNL Handboog sporters met recurve schoten vandaag hun kwalificatie sessies. Hierbij wisten de drie heren zich allemaal binnen de top 25 te kwalificeren. Senna Roos is de best geplaatste Nederlander op een negende plaats met 657. Drie punten achter hem was het Gijs Broeksma op de 14e plaats met 654 en Steve Wijler op de 24e plaats met 646 punten. Gaby Schloesser kwalificeerde zich vandaag als 37e met 620 punten, Quinty Roeffen als 49e met 610 punten en Laura van der Winkel als 55e met 605 punten.
Bij de recurve teams kwalificeert het herenteam zich als vierde, het damesteam als 14e en het mixed team op basis van de score van Gaby en Senna als elfde.

De weersomstandigheden waren nat, heel erg nat met veel wind. De grootste uitdaging was vandaag dan ook om de focus te houden op het schieten en niet de omstandigheden.

 


World Cup Shanghai begonnen met compound kwalificaties

[16-05-2023 17:43]

De eerste competitiedag van het Hyundai Archery World Cup in het Chinese Shanghai is voor de sporters met compound. Mike Schloesser, Jay Tjin-A-Djie, Sil Pater en Jean Pascal Everaers kwamen in actie.

Jean Pascal kwalificeerde zich vandaag als 52ste met 339 en 344 punten en Sil twee plaatsen voor hem op een 50ste plaats met 340 en 344 punten. Jay schoot een sterke tweede kwalificatie sessie want na een 339 schoot hij in de tweede sessie 350 punten. Daarmee kwalificeert hij zich als 35ste. Mike Schloesser is de best gekwalificeerde Nederlander met 355 en 348 punten op een zevende plaats.
Het compound heren team gebaseerd op de scores van Mike, Jay en Sil kwalificeert zich als zevende.

 


TeamNL Handboog klaar voor World Cup Shanghai

[12-05-2023 10:46]

Volgende week komen de Nederlandse heren en dames van TeamNL Handboog weer in actie op de tweede Hyundai Archery World Cup in Shanghai (China).

Met twee sporters in de top vier tijdens de eerste Hyundai Archery World Cup in het Turkse Antalya smaakt dat naar meer. Er gaan drie sterke teams naar Shanghai waarbij alle sporters zowel met het team als individueel in actie zullen komen.

Steve Wijler, Gijs Broeksma en Senna Roos vormen samen – net als bij de eerste World Cup – het Recurve heren team, net als dat Gaby Schloesser, Laura van der Winkel en Quinty Roeffen samen het Recurve dames team vormen. Bij compound voegt Jean-Pascal Everaers zich bij Mike Schloesser, Sil Pater en Jay Tjin-A-Djie.

Programma

Dinsdag 16 mei: Compound kwalificatie
Woensdag 17 mei: Compound team eliminaties en Recurve kwalificatie
Donderdag 18 mei: Recurve team eliminaties en Compound individueel eliminaties
Vrijdag 19 mei: Mixed team eliminaties en Recurve individueel eliminaties
Zaterdag 20 mei: Compound finales
Zondag 21 mei: Recurve finales

Selectie

Recurve heren
Steve Wijler
Gijs Broeksma
Senna Roos

Recurve dames
Gaby Schloesser
Laura van der Winkel
Quinty Roeffen

Compound heren
Mike Schloesser
Sil Pater
Jay Tjin-A-Djie
Jean-Pascal Everaers

Coaches
Jacqueline van Rozendaal
Peter Elzinga