Op 3 juni kun je weer deelnemen aan een mooie Run Archery wedstrijd. Op de eerste zaterdagmiddag van juni organiseert HBV De Meierijers onder toeziend oog van Run Archery liefhebber Tonny van Kuringen de Lowlands Archery Series Run Archery – stage 1.

Het belooft een mooi compacte wedstrijd te worden volgens het sprint format en aanmelden is nog mogelijk. Bekijk MijnHandboogsport voor meer informatie en om je in te schrijven. Tevens kun je na de wedstrijd nog blijven voor Brabantse gezelligheid tijdens de aansluitende BBQ.

Noteer ook alvast 30 september in je Run Archery agenda want dan staat het Open NK Run Archery op de planning in Lichtenvoorde. Aanmelden is al mogelijk en bekijk MijnHandboogsport voor meer informatie.

Wil je de grens over voor een mooie Run Archery Wedstrijd? Nederlandse sporters en organisatoren hebben een goede samenwerking met de Duits/Tjechische CUP waar de komende tijd een aantal leuke wedstrijden zijn:

  • 10.06.2023 Prague Bow Run (Praag, CZE)
  • 08.07.2023 Chemitzer Bogenlauf (Chemnitz, DUI)

Wat is Run Archery?
Run Archery is een combinatie van boogschieten en (cross-country) hardlopen; overgewaaid vanuit Oost-Europa als zomervariant op de biathlon. Er wordt per heat 4x een rondje van een kleine 1.000 meter hardgelopen en op het centrale schietpunt worden na elk rondje drie pijlen op een blazoen geschoten, elke misser kost een strafrondje van ongeveer 100 meter. Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er meerdere voorronde heats. De winnaars van de heats en de snelsten (op tijd) per categorie gaan door naar de finale.