De voorbije weken zijn 25m1pijl-sporters van alle leeftijden en niveaus de strijd met elkaar aangegaan om de Nederlandse en Bondstitels 25m1pijl 2023. Dat werd gedaan in de materiaalklassen recurve, compound, barebow, traditional en longbow. 

Onder 12 & Onder 14
Op zaterdag 20 mei beten de leeftijdscategorieën Onder 12 en Onder 14 het spits af. Zij schoten hun Nederlands Kampioenschap bij Constantia Drunen.
Deze jongste jeugdcategorieën schoten op een afstand 18 meter en de wedstrijd ging over 1 x 25 pijlen. Het aanwezige publiek genoot van de  aanstormende talenten en het organisatie-comité zorgde ervoor dat niemand met lege handen naar huis ging.
Klik hier voor de uitslagen

Onder 18 & Onder 21
Een dag later – op zondag 21 mei – opende VZOD Volkel haar deuren voor de leeftijdscategorieën Onder 18 en Onder 21. In tegenstelling tot de jongste jeugdcategorieën schieten de deelnemers in deze leeftijdsklassen op de reguliere afstand van 25 meter en ging deze wedstrijd over 2 x 25 pijlen.
De deelnemers hadden zich via de Rayon Kampioenschappen geplaatst voor deze seizoensafsluiter.
Klik hier voor de uitslagen van het NK/ BK 25m1pijl Onder 18 & Onder 21.
Tip: gebruik de filterknoppen en scroll naar beneden voor deze uitslagen.

Senioren
In het eerste weekend van juni maakten de senioren zich op voor hun afsluiting van de Bondscompetitie 2022/2023. Plaats van handeling was de accommodatie van Doele Willem III in Boekel. Onder een stralend zonnetje kwamen op zaterdag de klassen 2 t/m 6 in actie. Op zondag maakten de deelnemers in klasse 1 hun opwachting. In diverse categorieën was er een spannende strijd om de podiumplaatsen. Los van de sportieve prestatie stond voor velen ook de gezelligheid van het mét en tégen elkaar schieten, hoog in het vaandel.
Klik hier voor de uitslagen van het NK/ BK 25m1pijl Senioren.
Tip: gebruik de filterknoppen en scroll naar beneden voor deze uitslagen.

Foto: Johan Vissers
De Onder 18- en Onder 21-sporters in actie tijdens het Nederlands Kampioenschap 25m1pijl bij VZOD Volkel