[17-06-2023 07:00]

Op de laatste dag van de eliminaties schoten de sporters met recurve individueel en het recurve mixed team de finales. Hierbij wisten Steve en Quinty de laatste 16 te bereiken.

Gaby Schloesser en Steve Wijler begonnen de dag samen, als recurve mixed team. In de 1/12e finale wonnen zij met 6-2 van het Sloveense duo, en ook het Britse duo in de achtste finale versloegen zij met 5-1. In de kwartfinale tegen India kwamen zij te kort en verloren met 0-6.

De individuele eliminaties waren de hoogste noteringen voor Steve Wijler en Quinty Roeffen in de achtste finales. Bij de recurve heren wonnen Steve en Gijs hun match in de 1/32 finale maar verloor Senna een lastige match met shoot-off van Yang Keyang uit China. In de 1/16 finale moest Gijs zijn meerdere erkennen in de Italiaan Mauro Nespoli waar hij met 0-6 van verloor. Steve pakte twee sets in zijn achtste finale, maar de andere drie waren voor zijn tegenstander uit Chinese Taipei.
Bij de recurve dames was het Gaby die het toernooi al moest verlaten in de 1/132 na een verlies met 4-6 van de Spaanse Leyre Fernandez Infante. Laura van der Winkel schoot haar 1/16e finale eveneens tegen de Spaanse Leyre Fernandez Infante en wist een set te pakken. Dat was niet genoeg en zij verloor met 3-7. Quinty Roeffen wist zich sterk door de 1/32e en 1/16e finales te schieten en trof in de achtste finale Bhajan Kaur uit India. Quinty pakte nog twee punten maar de dame uit India kwam op 6-2.

 


Mike Schloesser mist top vier in Medellin met een 10

[16-06-2023 11:00]

Op de donderdag in Medellin stonden de individuele eliminaties voor compound en recurve teams op het programma. Waar Mike in alle matches zijn kwaliteiten liet zien was de kwartfinale zo close dat beide sporters een tien schoten in de shoot-off…

Het recurve dames team bestaande uit Quinty, Gaby en Laura begon de dag met de 1/12 finale tegen Puerto Rico. Deze matches wonnen zij met overmacht in 6-0. De achtste finale tegen Chinese Taipei begon met gedeelde punten met een 4-4 als resultaat. De shoot-off was met 28 tegen 27 punten in het voordeel van de dames uit Chinese Taipei. De recurve heren waren met een sterke kwalificatie als derde begonnen pre-seeded voor de 1/12e finales. De achtste finale tegen China kwamen Gijs, Senna en Steve helaas te kort. Met een 0-6 verlies eindigde het toernooi hier voor het team.

In de middag was het aan Mike tijdens de individuele eliminatiefase voor compound. De 1/16e finale won Mike met 148-145, en ook de achtste finale won hij sterk met 149-146. De kwartfinale tegen Abhishek Verma uit India ging gelijk op. Beide sporters lieten slechts twee punten liggen met een gelijke stand van 148-148 als gevolg. Ook de shoot-off was op punten gelijk, beide een 10. Echter de 10 van Verma was closest to center waarmee de winst naar de Indiër ging.

Vandaag komt het recurve mixed team en alle zes de individuele sporters met recurve in actie.

 


Kwalificatie voor TeamNL Handboog recurve in Medellin

[15-06-2023 11:30]

Nadat Mike Schloesser zich als eerste bij de compound heren heeft gekwalificeerd was het gisteren de beurt aan de TeamNL Handboog sporters met recurve. Laura, Gaby, Quinty, Gijs, Senna en Steve schoten de individuele kwalificatie, waarvan de score ook de team kwalificatie vormde.

Bij de recurve dames is het Quinty Roeffen die zich als beste TeamNL Handboog sporter heeft gekwalificeerd op een 40e plaats met 644 punten. Drie punten achter Quinty staat Gaby Schloesser op een 42e plaats, en op een 55e plaats vinden we Laura van der Winkel met 628 punten. Voor de dames betekent dit dat zij hoger geklasseerde dames als tegenstander krijgen in de 1/32e finale morgen.
Bij de heren kwalificeerde Gijs Broeksma zich als 21e met 669 punten, Senna Roos schoot 671 punten wat goed was voor de 17e plaats en Steve Wijler schoot zichzelf naar een top tien kwalificatie met 681 punten op een zevende plaats.

Voor de teams bekend dat het recurve heren team zich als derde land heeft gekwalificeerd, de recurve dames als 14e en het recurve mixed team als twaalfde.

Vandaag komen de teams even na negen uur (lokale tijd) in actie tijdens de eliminaties fase en schiet Mike de 1/16 finale rond 15:00 lokale tijd.

 


Mike Schloesser kwalificeert zich als nummer 1 in Medellin

[14-06-2023 09:30]

Mike Schloesser schoot zich gisteren naar de top van de Hyundai Archery World Cup tijdens de kwalificatiesessie voor compound. Met een score van 356 punten en 359 punten staat hij ruim zeven punten los van de nummer twee. En daarmee de gehele top vijf want zij schoten allemaal 708 punten waar Mike 715 punten schoot.

Gisteren vond ook de officiële training plaats voor de sporters met recurve, zij komen later vandaag voor het eerste in actie tijdens de kwalificatie sessie

 


Voorbeschouwing Hyundai Archery World Cup Medellin

[08-06-2023 10:00]

Volgende week komen de sporters van TeamNL Handboog in actie tijdens de Hyundai Archery World Cup in het Colombiaanse Medellín voor de derde World Cup van het seizoen.

We kijken terug op een geslaagde World Cup in Shanghai met medailles zowel bij recurve – Steve Wijler brons – als bij compound – herenteam goud! en Mike Schloesser zilver. Toch komt deze World Cup om budgettaire redenen alleen Mike Schloesser in actie bij compound. Bij recurve is er zowel bij de heren als bij de dames een delegatie van drie sporters opgesteld; ook hier is er voor gekozen geen vierde persoon af te vaardigen vanwege de hoge kosten.

De kwalificatie- en eliminatiefasen vinden plaats op het hoofdkantoor van het Colombiaanse team in Unidad Deportiva de Belén, voordat Parques de Río dit weekend gastheer is van de finales.

Nieuw deze World Cup zal het tenue van TeamNL Handboog zijn op de momenten dat zij geen oranje shirt dragen. De basiskleur van onze sporters blijft oranje maar om te voldoen aan de reglementen van World Archery dragen onze sporters ook een blauwe variant. Tijdens deze World Cup zal het nieuwe blauwe shirt voor het eerst ‘in actie’ te zien zijn.

Programma

Dinsdag 13 juni: Compound kwalificatie
Woensdag 14 juni: Compound team eliminaties en Recurve kwalificatie
Donderdag 15 juni: Recurve team eliminaties en Compound individueel eliminaties
Vrijdag 16 juni: Mixed team eliminaties en Recurve individueel eliminaties
Zaterdag 17 juni: Compound finales
Zondag 18 juni: Recurve finales

Selectie

Recurve heren
Steve Wijler
Gijs Broeksma
Senna Roos

Recurve dames
Gaby Schloesser
Laura van der Winkel
Quinty Roeffen

Compound heren
Mike Schloesser

Technische staf
Jacqueline van Rozendaal (hoofdcoach)
Peter Elzinga (coach)
Cas Karsenberg (fysiotherapeut)