Ruim 130 schutters hebben zich de afgelopen periode aangemeld en maken zich op voor het Nederlands Kampioenschap Outdoor dat aanstaande zaterdag zal plaatsvinden bij HBSV Alliance d’Amitie in Ulvenhout.

Een mooi wedstrijdveld bij HBSV Alliance d’Amitie van maar liefst 40 doelen zal de locatie zijn van de strijd om de nationale titels. Opvallend dit jaar is het gestegen aantal (18) inschrijvingen van schutters met Barebow met Daan Saft als regerend kampioen. Bij de recurve heren staan 44 schutters ingeschreven waaronder de bekende namen zoals Senna Roos en Rick van der Ven. Ontbrekend op de lijst is regerend Nederlands Kampioen Gijs Broeksma. Bij de recurve dames staan 18 schutters aan de lijn met onder anderen Laura van der Winkel, Fleur van de Ven en regerend kampioen Quinty Roeffen.
Bij compound komen 14 dames in actie met onder andere winnares van de zilveren medaille Sanne de Laat en een bekend gezicht maar nu met een andere boog Sietske Visser. 37 compound heren gaan zaterdag de strijd aan. Mike Schloesser zal afwezig zijn maar de nummer twee van vorig jaar, en recent nog vierde op het WK Jeugd, Stef Willems staat aan de lijn. Naast Stef meer bekende namen zoals Sil Pater, Sander Dolderman en Jean Pascal Everaers,

Wij willen alle deelnemers maar ook de lokale organisatie in handen van HBSV Alliance d’Amitie veel succes wensen.