In verband met de wijziging van de Wet uitvoering antidopingbeleid (Wuab) is het Nationaal Dopingreglement (NDR) aangepast. Het reglement zal op 15 augustus 2023 in werking treden en is terug te vinden op ISR.nl

De aanpassingen in het NDR 2023 zien op de volgende zaken:

Het vervangen van de Bezwaarcommissie Nationaal Dopingreglement (BND), een commissie van de Dopingautoriteit, door de Beoordelingscommissie dopingzaken, zijnde een nieuw zelfstandig bestuursorgaan.
Dit is gebeurd naar aanleiding van een verzoek van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA), om de BND volledig los van de Dopingautoriteit te positioneren. De Beoordelingscommissie dopingzaken wordt bij wet ingesteld.

Daartoe is de Wet uitvoering antidopingbeleid (Wuab) aangepast. De inwerkingtreding van de gewijzigde Wuab eist dat ook het ISR Nationaal Dopingreglement wordt aangepast. Dit heeft verder geen directe gevolgen voor sporters of sportbonden.

Daarnaast zijn hier en daar de teksten van het reglement opgeschoond of verduidelijkt.

De meest actuele reglementen zijn terug te vinden op www.isr.nl.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Koninklijke HandboogSport Nederland en ontvang iedere derde woensdag van de maand het laatste nieuws.