Mark de Gier en Roy Klaassen hebben vandaag op overtuigende wijze het brons gewonnen tijdens de European Para Championships in Rotterdam. Dat deden zij als duo bij de Compound Men Open Doubles.

Eerder deze week kwalificeerden Mark en Roy zich als tiende bij de Compound Men Open Doubles maar wonnen sterk de achtste en kwartfinales. In de halve finale tegen Spanje kwamen de Nederlandse mannen te kort en zou de strijd op de Kop van Zuid gaan om het brons. Die bronzen finale gingen de heren sterk van start en pakten direct een punt voorsprong in de eerste set. In de tweede set maakten Mark en Roy de voorsprong nog groter en sloten de match sterk af met een 138-131 overwinning,

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Koninklijke HandboogSport Nederland en ontvang iedere derde woensdag van de maand het laatste nieuws.

 


Roy en Mark schieten dit weekend voor brons op de Kop van Zuid

[17-08-2023 17:30]

Niet eerder kwamen Nederlandse para-sporters met handboog zo ver op een continentaal toernooi. Roy en Mark schieten deze zaterdag op de Kop van Zuid voor het brons bij de compound heren open dubbels.

Na een sterke winst van Mark en Roy op de Turkse tegenstanders (141-138) in de achtste finales viel alles op zijn plek. In de kwartfinales waren de Nederlandse mannen te sterk voor Oekraïne (147-145), alleen Spanje was te sterk voor het duo uit Nederland in de halve finale, waar zij met 139 punten verloren van het Spaanse duo (145 punten). Na de verloren halve finale is het wel duidelijk dat we Roy en Mark terug gaan zien dit weekend op een prachtig finale veld op de Kop van Zuid in Rotterdam.

Vandaag was tevens het Paralympisch quota toernooi waar tickets voor de Paralympische Spelen in Parijs 2024 te verdienen zijn. Mark kwam in de 1/16e finale net een punt te kort om door te gaan waar Roy zijn match wist te winnen. Ook in de achtste finale behield Roy vorm en won van zijn tegenstander uit Spanje met 138-136. In de kwartfinale, de finale die gewonnen moest worden voor een Paralympisch ticket, kwam Roy slechts een punt te kort. Martin Doric uit Slowakije won de match met 141-140 van Roy.

 


Mark en Roy individueel uitgeschakeld op EK Para

[16-08-2023 17:30]

De tweede dag van het Europees Kampioenschap is het einde van het individuele toernooi voor Roy Klaassen en Mark de Gier. Zij schoten vandaag de 1/16e finales op het kwalificatie veld gelegen naast Ahoy Rotterdam.

Roy trof tijdens de 1/16e finales de als negende gekwalificeerde Italiaan Giampaolo Cancelli. Roy schoot constant, maar kwam punten tekort om Cancelli het vuur aan de schenen te leggen, hij verloor de match met 129-140. Mark schoot de 1/16e finale tegen Michael Meier uit Oostenrijk, die zich als twaalfde kwalificeerde. De match ging gelijk op met slechts één punt verschil. Maar de Oostenrijker maakte het verschil in de derde set waardoor Mark op achterstand kwam. Mark pakte nog een punt terug in de laatste set maar dat was niet genoeg, hij verloor met 136-139

Morgen gaat het handboogtoernooi tijdens de European Para Championships door voor Mark en Roy met in de ochtend de team matches, en ’s middags het Paralympisch quota toernooi voor Parijs 2024.

 


Mark en Roy kwalificeren zich bij beste 25 op EK

[10-08-2023 17:30]

Op de eerste dag met tellende pijlen schoten Mark de Gier en Roy Klaassen de kwalificatie voor de Compound Mannen Open op het Europees Kampioenschap in Rotterdam. Rotterdam dat sinds vorige week in het teken staat van de EPC, oftewel de European Para Championships, is ook de plaats voor het EK Para-archery.

Mark de Gier noteerde 649 punten (324 en 325) dat goed was voor een 21e plaats. Roy eindigt na de kwalificatie op een 24e plaats met 644 punten (329 en 315). Daarmee gaan beide heren samen als tiende de eliminatiefase in voor teams. Morgen gaat voor Mark en Roy het individuele toernooi verder met de 1/16e finales. Roy treft daar de als negende gekwalificeerde Italiaan Giampaolo Cancelli. Mark mag in actie komen tegen Michael Meier uit Oostenrijk die zich als twaalfde kwalificeerde.

 


TeamNL Handboog klaar voor EK para in eigen land

[10-08-2023 16:30]

Volgende week gaat het beginnen, het Europees kampioenschap Para Archery in eigen land. Rotterdam staat al sinds begin deze week in het teken van de EPC: European Para Championships, en volgende week maandag begint het handboogtoernooi.

Voor TeamNL Handboog komen twee gevestigde namen in actie, Roy Klaassen en Mark de Gier. Beide heren doen mee bij de Compound Mannen Open, en schoten beiden ook al het wereldkampioenschap in Tsjechië. Onder leiding van Pier Elzinga beginnen zij maandag met de eerste trainingen en schieten zij dinsdag de kwalificaties. Woensdag is het dan tijd voor de eerste eliminatie rondes tot aan de halve finales. De finales zelf worden zondag verschoten.

Het toneel voor dit Europees kampioenschap is Rotterdam, de kwalificaties worden bij Ahoy geschoten en de finalisten zullen in actie komen op de Kop van Zuid naast Hotel New York. Het mooie voor de toeschouwers is dat de finales gratis te bezichtigen zijn op een prachtige locatie.

Volg hier op Handboogsport.nl de verslagen over de prestaties van Roy en Mark, of kom zelf kijken in Rotterdam.