Nog iets meer dan een maand en dan starten enthousiaste sporters en schutters tijdens het Nederlands Kampioenschap Run-Archery in Lichtenvoorde. Het NK dat ook deel uitmaakt van de Lowlands Archery Series Run-Archery gaat over de Long Distance (LD).

Het NK Run-Archery is toegankelijk voor jeugd (tot en met 14 jaar) en volwassenen (15+) met KHSN lidmaatschap en is in handen van Sint Switbertus Handboogsport. Een club met veel ervaring in deze tak van de handboogsport, met ook eigen schutters die in de top in actie komen.

Het programma voor de dag ziet er als volgt uit:

11:30 – 12:30: Afhalen startnummer en inschieten
12:45: Kwalificatie heat 1
13:15: Kwalificatie heat 2
13:45: Pauze
14.30 C-finale finale
15.00 B-finale finale
15.30 A-finale finale
16.10 Team-relay (recreatief)

De kwalificatie zal bestaan uit een individuele start om de 30 seconden waarbij de deelnemers drie runs doen van 900 meter met drie keer vier pijlen schieten. Tijdens de finales doen de deelnemers vier runs van 900 meter met drie keer vier pijlen. Na afloop is er een prijsuitreiking en BBQ.

Aanmelden
Meer informatie en inschrijven is mogelijk via Mijn.Handboogsport.nl

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Koninklijke HandboogSport Nederland en ontvang iedere derde woensdag van de maand het laatste nieuws.